CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș în ultimele 24 de ore (surse oficiale): 25 de persoane suspecte și au început testările și în Târgu Mureș

COVID-19. Conform comunicării oficiale, în judeţul Mureş, la momentul 25 martie, ora 13.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat mai mult cu 623 de persoane autoizolate la domiciliu (acum sunt 3.284 persoane) şi mai mult cu 28 de persoane aflate în spaţiile de carantină (acum sunt 95). De asemenea, se înregistrează cu 3 persoane mai multe decât ieri internate cu suspiciune de infecție cu cu noul coronavirus SARS-CoV-2, acum fiind 28 în județul Mureș.

 

Din cauza barajului informativ impus de autorități și a lipsei de transparență în informarea cetățenilor, raportarea cazurilor celor infectați cu noul coronavirus nu mai este localizată (nici măcar pe județe) – surse oficiale și surse deschise au contabilizat numărul acestora până la 6, însă aceasta s-a întâmplat în urmă cu mai multe zile, cel mai probabil numărul celor infectați din județ fiind mult mai mare astăzi.

 

În ultimele 24 de ore, în județul Mureș 10 persoane au ieşit din autoizolare la domiciliu. De asemenea, în ultimele 24 de ore polițiștii au amendat 76 de persoane sau firme (valoarea totală a amenzilor este de peste 68.000 de lei), cinci dintre amenzi (care totalizează 7.700 de lei, adică o medie de 1. 540 de lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat măsura izolării, iar două persoane care nu au respectat legea au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituţionalizată.

 

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a controlat ieri, 24 martie 2020, încă cinci magazine şi o piaţă de zi, aplicând 4 amenzi în valoare totală de 7.200 lei, pentru neefectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei și pentru necunoaşterea modului de utilizare a substanţelor dezinfectante.

 

Vă reamintim că de astăzi, ora 12.00, au intrat în vigoare prevederile Ordonanţei Militare nr.3 din 24 martie 2020, care, printre altele, interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţiile prevăzute în Ordonanță.

 

Au început testările în Târgu Mureș

 

Începând de astăzi, în Târgu Mureș se fac testări pentru identificarea infecției cu coronavirusul SAR-CoV-2 prin sistemul Real-Time PCR, în urma unui parteneriat între Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din cadrul UMFST Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică Mureș.

 

Echipamentul este montat la Spitalul Clinic Judeţean Mureş (unde a fost achiziționat și al doilea echipament de acest gen, cu 354.524 de lei – bani care provin din donații -, care are capacitatea de prelucrare a 50 de probe simultan), timpul de aşteptare a rezultatelor este redus semnificativ, fapt care vine în ajutorul celor aflați în prima linie a sistemului de sănătate. Determinările de laborator sunt realizate la Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST Târgu Mureş, iar kiturile pentru testare au fost cumpărate de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare