CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș în ultimele 24 de ore (surse oficiale): 37 de persoane suspecte

COVID-19. Conform comunicării oficiale, în judeţul Mureş, la momentul 28 martie, ora 13.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat mai mult cu 121 de persoane autoizolate la domiciliu (acum sunt 4.277 de persoane) și mai mult cu 20 de persoane aflate în spaţiile de carantină (acum sunt 200). Pentru că nu au respectat prevederile legale, 3 persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituţionalizată.

 

Văreamintim că ieri, 27 martie, cele cele 10 cadre medicale de la UPU SMURD Târgu Mureș care au tratat un pacient declarat ulterior pozitiv la testul pentru noul coronavirus (SARS-CoV-2) au primit rezultele testelor. Toți cei 10 au rezultat negativ la infecția cu coronavirus.

 

Până acum, 705 persoane au ieşit din autoizolare la domiciliu și 37 de persoane au ieşit din spaţiile de carantină. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat încă 5 persoane internate cu suspiciune de infecție cu cu noul coronavirus SARS-CoV-2, acum fiind 37 în județul Mureș.

 

Și în cursul zilei de ieri, 27 martie, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.650 de persoane şi peste 220 de societăţi comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate, forţele de ordine au aplicat 423 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 371.000 de lei – majoritatea, pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei.

 

De asemenea, în 27 martie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Mureş a controlat alte 6 unităţi de alimentaţie, la 3 dintre acestea constatând deficienţe (neefectuarea dezinfecţiei, neefectuarea curăţeniei şi aglomeraţie) și aplicând 3 amenzi în valoare totală de 5.400 lei.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare