Foto: Dorin Maciovan

CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș, principalii indicatori (surse oficiale): 3 morți, 56 de infectați, 174 de suspecți de infectare

COVID-19. Luni, 6 aprilie 2020, ora 13.00. În județul Mureș pandemia de coronaviroză prezintă următorul bilanț: în ultimele 24 de ore, principalii indicatori (conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș): numărul celor decedați a staționat la 3 persoane, numărul celor infectați (confirmați pozitiv la testare) a scăzut cu 1 (acum sunt 56 de persoane), iar numărul mureșenilor internați cu suspiciune de infecție cu coronavirus a crescut cu 77 de persoane (acum sunt 174 de persoane).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Mureș a crescut numărul celor autoizolați la domiciliu cu 1.122 de persoane (acum sunt 9.682 de persoane autoizolate la domiciliu – în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, 864 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu) și a crescut cu 84 numărul persoanelor aflate în spațiile de carantină (acum sunt 562 persoane carantinate – în condițiile în care în ultimele 24 de ore 77 de persoane au ieșit din spațiile de carantină).

 

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni au depistat ieri, 5 aprilie, pe raza localității Cristești, un bărbat de 29 de ani din localitate care nu a respectat măsură izolării la domiciliu. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei și a fost plasat în carantină instituționalizată (urmând să achite costurile acesteia), ca urmare a nerespectării prevederilor legale.

 

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine mureșene au executat peste 400 de misiuni specifice, verificând, printre altele, modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.380 de persoane situate în peste 730 de locații și controlând peste 130 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 296 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 797.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

Vă reamintim că în județul Mureș 3 persoane decedate au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus (în urma testelor efectuate) și că în acest moment sunt 102 cadre medicale aflate în autoizolare la domiciliu (măsură luată în urma contactului acestora cu un pacient și o colegă, asistentă medicală, ambii conformați pozitiv la testul de infectare cu coronavirus).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare