CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș, principalii indicatori (surse oficiale): 4 morți, 92 de infectați, 174 de suspecți de infectare

0
1299
Foto: Dorin Maciovan

COVID-19. Marți, 7 aprilie 2020, ora 13.00. În județul Mureș pandemia de coronaviroză prezintă următorul bilanț: în ultimele 24 de ore, principalii indicatori (conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș): numărul celor decedați a crescut cu o persoană (de la 3 la 4 persoane), numărul celor infectați (confirmați pozitiv la testare) a crescut cu 36 de persoane (de la 56 la 92 de persoane), iar numărul mureșenilor internați cu suspiciune de infecție cu coronavirus a crescut cu 10 persoane (de la 174 la 184 de persoane).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Mureș a crescut numărul celor autoizolați la domiciliu cu 1.122 de persoane (de la 9.682 la 9.827 de persoane autoizolate la domiciliu – în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, 722 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu).

 

Tot de ieri a crescut cu 41 de persoane numărul celor aflați în spațiile de carantină (de la 562 la 603 persoane carantinate – în condițiile în care în ultimele 24 de ore 76 de persoane au ieșit din spațiile de carantină). Tot în ultimele 24 de ore, două persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată (și vor achita costurile acesteia), ca urmare a nerespectării prevederilor legale.

 

Forţele de ordine mureșene au executat în ultimele 24 de ore peste 255 de misiuni specifice, printre altele verificând modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.470 de persoane situate și controlând peste 135 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. Au fost aplicate 207 amenzi în valoare de peste 612.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență – CJSU Mureș a precizat că de la debutul pandemiei, polițiștii mureșeni au aplicat 3.866 de amenzi în valoare totală de 6.413.000 lei, pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

 

Vă reamintim că în județul Mureș 4 persoane decedate au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus (în urma testelor efectuate) și că în acest moment sunt peste 150 de cadre medicale aflate în autoizolare la domiciliu (măsură luată în urma contactului acestora cu persoane confirmate pozitiv la testul pentru COVID-19).

 

De asemenea, CJSU Mureș a dispus Direcției de Sănătate Publică Mureș să efectueze controale în azilele/căminele de bătrâni și în centrele de recuperare neuropsihiatrică din județ, pentru verificarea respectării procedurilor de triaj epidemiologic, normelor privind curățenia/dezinfecția și alte acțiuni de limitare a răspândirii virusului.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ