IMPLICARE – O mureșeancă, în echipa medicală de voluntari români care au plecat la Milano pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului

0
265
foto Guvernul României

SOLIDARITATE. Până la urmă, echipa medicală a României plecată în Milano (Italia) sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19, este formată din 15 medici și asistenți medicali (în urmă cu o zi, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că România va trimite o echipă de 17 cadre medicale – 11 medici și 6 asistenți medicali).

 

Din această echipă, selectată pe bază de voluntariat și care va activa la Milano timp de 14 zile, face parte și o mureșeancă, Maria-Elena Casoni, asistent medical principal la UPU – SMURD Târgu Mureș. Casoni nu este la prima experiență de acest gen, ea făcând parte în toamna anului 2015 din echipa medicală care i-a însoțit în Norvegia pe 10 dintre răniții în incendiul devastator de la Club Colectiv din București – la finalul anului, ea a fost decorată de președintele României cu medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a.

 

Într-un gest de solidaritate cu personalul medical din Italia, echipa de ajutor medical a României a plecat astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății, din Baza 90 Transport Aerian Otopeni spre Milano cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. La îmbarcarea personalului medical au participat oficiali ai Guvernului României (premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat) şi ai Italiei (ambasadorul în România, Marco Giungi).

 

Echipa medicală a României este însoţită în Italia de un ofiţer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a comunicat Ministerul Apărării Naționale.

 

Vali STOICA

 

 

 

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ