DONAȚII – La Spitalul Clinic Judeţean Mureş a fost pus în funcţiune şi al doilea aparat de testare pentru coronavirus: se pot face peste 1.000 de teste pe zi

0
424

REAL TIME PCR. Astăzi, 7 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost pus în funcţiune şi al doilea aparat de testare pentru coronavirus (echipament de tip Real Time PCR). Echipamentul, care a costat 354.524 de lei, a fost plătit din donaţiile făcute de firme private şi de persoane fizice din județul Mureș. Din acest moment, în Târgu Mureș se pot realiza peste 1.000 de teste pe zi.

 

Primul echipament de tip Real Time PCR a fost achiziţionat din donația firmei Azomureș, tot de către Asociaţia pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Ambele echipamente sunt montate la Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

 

Conducerea SCJ Mureș (recent schimbată cu caracter temporar – pe perioada stării de necesitate – prin ordinul prefectului Mara Togănel -, noul manager fiind medicul Daniel Porav-Hodade) a menționat că în acest moment capacitatea de testare este optimă pentru județ, că există suficiente stocuri de materiale de protecţie necesare cadrelor medicale (acestea fiind actualizate și reaprovizionate zilnic, în funcție de nevoi) și că s-au instalat corturi de triaj pentru personal medical şi pacienţi la intrarea în clădirile în care cadrele medicale îşi desfăşoară activitatea.

 

Vă reamintim că în 27 martie 2020, SCJ Mureș a mai achiziționat (din donațiile a trei firme private locale: Maviprod, Partener Alu Plast și CerealeProd) un aparat CoughAssist E70 și un ventilator portabil, care au intrat în echiparea Secției ATI.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ