CORONAVIRUS – Evoluția în județul Mureș (surse oficiale), principalii indicatori, staționari: 3 morți, 57 de infectați, 97 de suspecți de infectare

COVID-19. Duminică, 5 aprilie 2020, ora 13.00. În județul Mureș pandemia de coronaviroză prezintă următorul bilanț: în ultimele 24 de ore, principalii indicatori sunt în staționare (adică sunt similari cu cei prezentați ieri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș): numărul celor decedați a staționat la 3 persoane, numărul celor infectați (confirmați pozitiv la testare) a rămas la 57 de persoane, iar numărul mureșenilor internați cu suspiciune de infecție cu coronavirus a staționat la 97 de persoane.

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Mureș a crescut numărul celor autoizolați la domiciliu cu 81 de persoane (acum sunt 8.560 de persoane autoizolate la domiciliu – în condițiile în care, în ultimele 24 de ore, 295 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu) și a crescut cu 64 numărul persoanelor aflate în spațiile de carantină (acum sunt 478 persoane carantinate). O persoană a fost mutată din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată (și va achita costurile acesteia), ca urmare a nerespectării prevederilor legale.

 

Forțele de ordine mureșene au executat peste 340 de misiuni, verificând, printre altele, modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.030 de persoane aflate în peste 500 de locații și controlând peste 200 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 269 de amenzi în valoare totală de peste 658.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

Andrada VLAS

2 comments
    1. Știm, așa ar fi logic și transparent. Din păcate sunt date care nu sunt comunicate oficial, iar articolele noastre folosesc doar date oficiale. La nivel național, de la începutul pandemiei și până acum s-au făcut puțin peste 30.000 de teste. Deci, foarte puține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare