UPDATE – OBLIGATORIU – De luni, 6 aprilie, mureșenii sunt obligați să poarte măști, pentru reducerea riscului de transmitere a coronavirusului

0
11694
Foto: Dorin Maciovan

OFICIAL. De luni, 6 aprilie 2020, ora 14.00, toți mureșenii, precum și cei care se află în Mureș (tranzitează județul sau din oricare alte motive) sunt obligați să poarte măști sanitare sau măști improvizate (eșarfe, fulare etc.) cu care să-și acopere nasul și gura. Decizia vine după ce în mai multe județe (Galați, Vaslui, Maramureș etc.) s-au luat o măsuri similare, în vederea reducerii riscului de transmitere a virusului SARS-Cov-2 (coronavirus).

 

De asemenea, tot de luni, 6 aprilie, conducătorii firmelor, magazinelor, instituțiilor publice și alte entități care desfășoară activități cu publicul (farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public) nu vor permite accesul cetățenilor fără mijloace de protecție, a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș.

 

Nerespectarea acestor măsuri atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz, instituțiile care vor verifica respectarea deciziei fiind Poliția și Jandarmeria.

 

UPDATE. Prefectul de Mureș a comunicat că documentul din articol este un draft (document de lucru) prezentat CJSU Mureș în 5 aprilie. În 6 aprilie, la ședința CJU Mureș, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Nefiind adoptat, nu există obligativitatea purtării măștilor sanitare sau măștilor improvizate pe teritoriul județului.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ