CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în județul Mureș (surse oficiale): doi morți, 55 de infectați, 86 de suspecți de infectare

COVID-19. Vineri, 3 aprilie 2020, ora 13.00. În județul Mureș pandemia de coronaviroză prezintă următorul bilanț: în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor decedate a crescut cu 1 (acum sunt doi morți), numărul persoanelor infectate (confirmate pozitiv la testare) a crescut cu 17 (acum sunt 55 de persoane infectate), iar numărul persoanelor din județ sunt internate cu suspiciune de infecție cu coronavirus a crescut cu 55 (acum, numărul lor este 86).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Mureș a crescut numărul celor autoizolați la domiciliu cu 1.223 de persoane (acum sunt 7.895 persoane autoizolate la domiciliu) și a scăzut cu 1 numărul persoanelor aflate în spațiile de carantină (acum sunt 361 de persoane carantinate – în condițiile în care în ultimele 24 de ore 19 persoane au ieșit din carantină). Ieri, 3 persoane au fost mutate din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, urmând să achite costul acesteia, ca urmare a nerespectării prevederilor legale.

 

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine mureșene au executat peste 425 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurii de izolare (în cazul a peste 3000 de persoane din peste 620 de locații) și au fost supuse controalelor peste 350 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. În urma misiunilor, au fost aplicate 408 amenzi în valoare totală de peste 598.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

Începând de astăzi, 3 aprilie, valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi a crescut, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

 

Vă reamintim că în 31 martie, s-a înregistrat primul deces în județul Mureș al unei persoane infectate cu coronavirus, un bărbat în vîrstă de 70 de ani din municipiul Târgu Mureș (cartierul Unirii), iar în 2 aprilie a decedat cea de-a doua persoană din județ, tot un bărbat în vârstă de 70 ani, care a prezentat simptome specifice încă din 29 martie, fără context epidemiologic, și care a fost internat la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Mureş miercuri, 1 aprilie. Joi, 2 aprilie, bărbatul a fost confirmat pozitiv şi a decedat în aceeaşi zi. Conform informării oficiale, mureșeanul avea boli cronice cardiovasculare și hipertensiune arterială.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare