DONAȚIE – O nouă tranșă de medicamente folosite în tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus ajunge și la Spitalul Clinic Judeţean Mureş

0
568

MEDICAȚIE. Ministerul Sănătăţii a anunţat primirea unei donații de la compania pharma Sanofi România, care constă în 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament prezentat ca fiind “de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2”.

 

Medicamentele (care sunt suficiente pentru peste 45.000 de pacienți – sunt 1.080.000 de doze) au ajuns deja în depozitele Unifarm și urmează să fie distribuite, „în cel mai scurt timp”, la spitalele de fază I, printre care și Clinica de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, precum și la spitalele suport (din faza II).

 

Donația companiei Sanofi vine după ce în 24 martie 2020, producătorul de medicamente AbbVie România a donat aproximativ 4.000 de cutii (suficient pentru tratarea a 8.000 de pacienți) dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus – americanii de la AbbVie au donat medicamentul Aluvia/Kaletra, un tratament anti-HIV, o combinație între lopinavir și ritonavir, care a fost identificat de autoritățile chineze ca potențial tratament pentru COVID-19. Și o parte din respectiva donație a ajuns la Clinica de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

 

Precizăm că deși aceste medicamente sunt folosite ca alternative terapeutice în toate țările cu bolnavi infectați cu coronavirus, inclusiv în România, inclusiv producătorii subliniază că, deși „s-au constatat potenţiale acţiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19”.

 

Menționăm că, în acest moment, nu există un medicament atestat pentru tratarea coronavirus (pentru asta, mai multe companii lucrează cu Organizația Mondială a Sănătății, într-un efort global coordonat), de aceea se folosesc medicamente produse pentru terapia altor boli, dar care au dovedit potențiale acțiuni antivirale.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ