CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în județul Mureș (surse oficiale): o persoană decedată, 38 de infectați, 31 de suspecți de infectare

COVID-19. Prima victorie a mass-media în fața cenzurii impuse de cei numiți de stat ca gestionari ai crizei cauzate de pandemia de coronaviroză: începând de astăzi se raportează și localizarea și numărul celor declarați pozitivi la testul pentru coronavirus. În acest moment, în județul Mureș sunt 38 de persoane infectate (confirmate pozitiv la testare), iar 31 de persoane din județ sunt internate cu suspiciune de infecție cu coronavirus (numărul lor a crescut cu două persoane în ultimele 24 de ore).

 

Conform comunicării oficiale, în judeţul Mureş, la momentul 2 aprilie, ora 13.00, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a crescut cu 762 (acum sunt 6.672 de persoane, în contextul în care  563 de persoane au ieșit din autoizolare în ultimele 24 de ore) și numărul persoanelor aflate în spaţiile de carantină a crescut cu 15 (acum sunt 362).

 

Vă reamintim că în 31 martie, s-a înregistrat primul deces în județul Mureș al unei persoane infectate cu coronavirus, un bărbat în vîrstă de 70 de ani din municipiul Târgu Mureș (cartierul Unirii).

 

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din județ au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.800 de persoane și au controlat peste 270 de societăți comerciale. Au fost aplicate 372 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 594.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

Ieri, 1 aprilie 2020, Direcția de Sănătate Publică Mureș a controlat două magazine de tip market, aplicând două amenzi în valoare totală de 6.000 lei (pentru neefecturarea dezinfecției și a curățeniei).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare