OFICIAL – Ordinul nr. 113, curat ghinion pentru managerul Spitalului Clinic Județean Mureș: Ovidiu Gîrbovan înlocuit în funcție cu Daniel Porav Hodade

0
1613
Ovidiu Gîrbovan, Mara Togănel, Daniel Porav-Hodade

MANAGER ÎNLOCUIT. Prefectul Mara Togănel l-a suspendat astăzi, 2 aprilie 2020, prin Ordinul nr. 113, pe Ovidiu Gîrbovan din funcția de manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş și l-a numit în funcția de conducere a unității medicale desemnate să trateze bolnavii infectați cu coronavirus din județ pe medicul Daniel Porav-Hodade. Atât suspendarea, cât și numirea sunt “pe perioada stării de urgenţă”.

 

Motivele oficiale ale suspendării din funcție a lui Gîrbovan sunt: tergiversarea amenajării spaţiilor pentru tratamentul bolnavilor infectaţi cu Covid-19; nu a făcut repartiţia cadrelor medicale; nu a luat măsuri pentru a asigura echipamente şi materiale de protecţie a cadrelor medicale.

 

“Pentru a răspunde eficient şi rapid în lupta cu Covid-19, dar şi pentru a fi cât mai pregătiţi pentru perioada imediat următoare, este nevoie de oameni care să înţeleagă gravitatea situaţiei şi care să fie în permanenţă cu gândul la sănătatea mureşenilor”, a precizat prefectul Togănel, într-un comunicat remis presei.

 

Daniel Porav-Hodade (43 de ani) este medic urolog în cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

 

Tot astăzi, Mara Togănel l-a numit în funcția de consilier al prefectului pe probleme speciale (funcție neremunerată) pe conf. univ. dr. Cristian Boeriu, medic cu experiență de peste 25 de ani în SMURD, care a fost inclus în echipa de coordonare a acțiunilor de luptă împotriva răspândirii Covid-19 în județul Mureș.

 

Andrada VLAS

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ