CORONAVIRUS – În spitalul modular amenajat în sala de sport a UMFST Târgu Mureș au fost internați primii pacienți COVID-19 în stare gravă

SPITAL MODULAR COVID-19. În Unitatea de Suport Medical COVID-19 care a fost amenajată încă din luna mai în Sala Polivalentă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) Târgu Mureș au fost internați primii doi pacienți infectați cu coronavirus, aceștia având o stare critică.

 

Unitatea de Suport Medical COVID-19 din Târgu Mureș va trata pacienți în stare critică. Decizia, luată la nivel ministerial, a fost argumentată prin presiunea imensă pusă pe secțiile ATI la nivel național. În acest moment, unitatea medicală are 10 locuri dotate cu aparate de ventilație și monitorizare respiratorie, pentru pacienții cu simptomatologie severă, iar până la finalul acestei săptămâni vor mai fi pregătite încă 10 locuri.

 

De asemenea, spitalul modular are disponibile și 30 de locuri pentru pacienții cu o simptomatologie moderată. Unitatea de la UMFST Târgu Mureș va fi deservită de 140 de angajați ai spitalelor din județul Mureș, a precizat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

* Foto: Instituția Prefectului Mureș

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare