CORONAVIRUS – În spitalul modular amenajat în sala de sport a UMFST Târgu Mureș au fost internați primii pacienți COVID-19 în stare gravă

0
970

SPITAL MODULAR COVID-19. În Unitatea de Suport Medical COVID-19 care a fost amenajată încă din luna mai în Sala Polivalentă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) Târgu Mureș au fost internați primii doi pacienți infectați cu coronavirus, aceștia având o stare critică.

 

Unitatea de Suport Medical COVID-19 din Târgu Mureș va trata pacienți în stare critică. Decizia, luată la nivel ministerial, a fost argumentată prin presiunea imensă pusă pe secțiile ATI la nivel național. În acest moment, unitatea medicală are 10 locuri dotate cu aparate de ventilație și monitorizare respiratorie, pentru pacienții cu simptomatologie severă, iar până la finalul acestei săptămâni vor mai fi pregătite încă 10 locuri.

 

De asemenea, spitalul modular are disponibile și 30 de locuri pentru pacienții cu o simptomatologie moderată. Unitatea de la UMFST Târgu Mureș va fi deservită de 140 de angajați ai spitalelor din județul Mureș, a precizat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

* Foto: Instituția Prefectului Mureș

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ