CORONAVIRUS – Mesajul din spital al viceprimarului din Reghin, Márk Endre, depistat pozitiv la testarea pentru COVID-19

VICEPRIMAR INFECTAT. Viceprimarul din Reghin, Márk Endre Dezső (care este și candidatul UDMR pentru funcția de primar al municipiului), și un polițist local au fost confirmați pozitiv la testarea cu COVID-19. Márk a făcut public anunțul: “Din păcate, în ciuda tuturor măsurilor preventive luate, testul meu de coronavirus a fost pozitiv. Conform regulilor, mă retrag în carantină timp de 14 zile. Îi rog pe toți cei cu care am fost în contact săptămâna trecută, prin prisma activității mele, la primele simptome să ia legătura cu medicul de familie (cele mai frecvente simptome sunt febra, oboseala și tusea uscată)”.

 

Viceprimarul municipiului a menționat că este asimptomatic, că se simte bine și că are o stare generală bună. În urmă cu puține momente, viceprimarul Márk a transmis un mesaj, pe care-l redăm ca atare: “Vă mulțumesc pentru grijă și pentru sprijin. Mesajele voastre mi-au facut tare bine. De aici din spital, faptul ca v-am simțit aproape, este foarte important pentru moralul meu. Niciodată nu te aștepti să ți se întâmple ție. Acum stiu că se poate întâmpla. De aceea vă rog, aveți grijă de voi, purtați mască, respectați distanțarea socială. Spălati-vă pe mâini”.

 

La Primăria Reghin, primele măsuri au fost luate, instituția fiind închisă și dezinfectată, iar programul direct cu publicul a fost sistat (pe o perioadă de două săptămâni, timp în care solicitările se pot face doar telefonic și prin e-mail). De asemenea, s-au luat măsuri de protecție individuală a personalului, iar Direcția de Sănătate Publică Mureș efectuează ancheta epidemiologică și testează toate persoanele care au fost în contact cu cei doi angajați ai Primăriei Reghin depistați pozitivi.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare