LEGE – Tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț din Autostrada Unirii trebuie deschis circulației până în anul… 2026

1
669

AUTOSTRADA UNIRII. Marți, 21 iulie 2020, plenul Senatului a adoptat Ordonanţa de Urgenţă 105/2020 pentru completarea Legii 291/2018 (referitoare la obiectivul de investiţii Autostrada A8 Iaşi – Târgu Mureş) și care se referă la termenele clare pentru finalizarea efectivă a construcţiei.

 

Conform proiectului, Autostrada Unirii cuprinde două tronsoane de autostradă: Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni + un pod peste Prut. Senatul a adoptat astăzi amendamentul potrivit căruia termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea, deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane de autostradă sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ și 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ.

 

Senatul este prima Cameră sesizată pentru acest proiect, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Cu constructia acestei autostrazi Tg.Muresul va fi si mai aglomerat si mai murdar si mai poluat.Nemaivorbind de clanurile mafiote care se vor aseza si aici.Pacat de acest oras care a fost candva un oras civilizat,un oras al florilor,al teilor unde oamenilor nici nu le trecea prin minte sa arunce gunoiul pe unde apuca.E adevarat si faptul ca si administratia locala(primarie, DSP,Agentia de mediu,politia,justitia) este faptas pentru dezordine,murdarie si poluare prin indiferenta , incompetenta,administrarea defectuoasa ce o caracterizeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ