CORUPȚIE – 60 de percheziţii în Mureș, într-un dosar legat de înmatricularea nelegală a unor autovehicule aduse din străinătate

0
1023

OPERAȚIUNE. În acest moment, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş şi BCCO Tîrgu Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 60 percheziţii la instituţii publice şi domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului Mureş privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane.

 

Conform SJA Mureș, persoane implicate în evaziune fiscală cu autovehicule second hand realizează şi intermedierea înmatriculării autovehiculelor, cu sprijinul unor lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar regim Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCÎV) Mureş, care facilitează depunerea dosarelor de înmatriculare fără existenţa unor programări prealabile, aceştia din urmă încălcând dispoziţiile legale cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la primirea şi procesarea dosarelor de înmatriculare a vehiculelor.

 

La activităţile de astăzi participă ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA din șapte servicii judeţene (Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Sibiu), opreațiunea beneficiind de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş și de suportul poliţiştilor din cadrul IGPR – DOS.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ