CORUPȚIE – Agent de poliție din Mureș, reținut pentru vânzarea “la negru” a mașinilor second-hand și propus pentru arestare

OFICIAL. Localitatea mureșeană Băgaciu este situată la 12 kilometri de municipiul Târnăveni și, până acum, era cunoscută pentru biserica fortificată de tip hală, edificată în secolul XV, în stilul arhitectonic al goticului târziu. De acum încolo, va intra în istoria județului și prin noile evenimente…

 

În comuna Băgaciu, activitatea de siguranță și ordine publică este susținută de Secția de poliție rurală nr. 11 Târnăveni (șeful secţiei, inspector principal Ion Mara), prin Postul de Poliție Rurală din localitate. Un agent din cadrul acestui Postului de poliție – angajat al IPJ Mureș – a fost reținut miercuri, 11 septembrie, pentru 24 de ore, sub acuzația de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, într-un dosar instrumentat de Direcția Generală Anticorupție (DGA).

 

Ce făcea, practic, polițistul din Târnăveni? Aducea maşini din străinătate, le înregistra și apoi le vindea cu ajutorul site-urilor de specialitate. Veniturile nu erau declarate, zice DGA, dar asta nu-i cea mai mare problemă, ci faptul că funcția pe care o deține nu-i permite de niciun fel să desfășoare acte de comerț. Așa că polițistul și-a petrecut noaptea în arestul de la Sibiu, fiind reținut 24 de ore în speța care a cuprins trei dosare de corupție în care erau implicați și mai mulți funcționari de la RAR.

 

Conform prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veşteman, dosarul de corupție a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru 10 dintre cei 11 suspecţi reţinuţi, printre cei 10 fiind și agentul de poliție de la Postul de Poliţie Băgaciu, din cadrul IPJ Mureş.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare