CORUPȚIE – Consilierul târgumureșean Cristian Bratanovici (PSD), trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

LUARE DE MITĂ. Cristian Bratanovici (52 de ani), consilier local în Târgu Mureș și vicepreședinte al PSD Mureș, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Fapta lui Bratanovici ar fi fost comisă, conform DNA, în 8 noiembrie 2019, pe când acesta era director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române.

 

Bratanovici a fost director adjunct la Apele Române în perioada octombrie 2019 – februarie 2020), iar acum a revenit la funcția avută înainte de numirea la centru, respectiv cea de director tehnic (Dezvoltare – Investiţii) la Administraţia Bazinală de Apă Mureş.

 

DNA susține în rechizitoriu că Bratanovici ar fi primit în 8 noiembrie 2019, în Târgu Mureș, de la administratorul unei firme suma de 100.000 lei pentru ca Bratanovici să intervină la Administraţia Bazinală de Ape Mureş să plătească firmei lucrările făcute în cadrul a 3 contracte în județele Hunedoara (regularizarea pârâului Boiu), Alba (apărarea împotriva inundaţiilor a localităţii Bistra) și Mureș (amenajarea Canalului Morii și afluenți în Reghin). Dosarul va fi judecat la Tribunalul Mureş.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare