EXCLUSIV – Analiză: cum a evoluat pandemia de coronavirus în Mureș în ultimele 3 luni și care este nivelul de răspândire a virusului în județ

CORONAVIRUS. În 26 februarie 2020 a fost anunțat public primul caz de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României: un bărbat în vârstă de 20 de ani, din județul Gorj, care a intrat în contact cu un italian diagnosticat cu această boală și care vizitase România în perioada 18-22 februarie.

 

În 8 martie 2020 este înregistrat primul caz de infectare cu noul coronvirus din județul Mureș: o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești (localitate limitrofă cu Târgu Mureș), revenită în țară din Ancona (Italia) și aflată în izolare la domiciliu încă din 4 martie. Pacienta a fost internată la Centrul de Boli Infecţioase Cluj – era cea de-a 15-a persoană confirmată în România cu COVID-19.

 

În 16 martie 2020 se instituie în România starea de urgență (avea să dureze două luni, până în 16 mai, și să fie urmată de starea de alertă, în vigoare și astăzi).

 

În 27 martie 2020, s-a înregistrat primul deces în județul Mureș al unei persoane infectate cu noul coronavirus: un bărbat în vîrstă de 34 ani (pacientul avea condiții medicale pre-existente: sindrom Pradder Willi, obezitate, boală cardiovasculară, boală pulmonară).

 

Iată cum a evoluat pandemia de COVID-19 (cauzată de virusul SARS-CoV-2, noul coronavirus) în ultimele 3 luni (în perioada 2 aprilie – 2 iulie 2020) în județul Mureș:

 

* 2 aprilie: 38 de persoane infectate, 2 decese;

* 2 mai: 447 de persoane infectate, 41 de decese;

* 2 iunie: 682 de persoane infectate, 64 de decese;

* 2 iulie: 745 de persoane infectate, 69 de decese. Sunt 20 de cazuri active.

 

În ultimele 3 luni, numărul persoanelor infectate a înregistrat o creștere procentuală de peste 1.900% (adică de 19 ori) – numeric, creșterea este de 707 persoane. Acesta este nivelul de răspândire a noului coronavirus în județ, cu sublinierea că au fost luate în calcul doar cazurile descoperite și confirmate oficial de instituțiile abilitate ale statului.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare