CORUPȚIE – Ofițer de poliție din Reghin, trimis în judecată de DNA, pentru a doua oară în mai puțin de un an!, pentru trafic de influență

0
4523

POLIȚIST JUDECAT PENTRU CORUPȚIE. Florin Roberto Raica, fost ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Reghin, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pentru a doua oară în mai puțin de un an (!), într-un dosar în care este acuzat, din nou, de trafic de influenţă săvârșit din postura de ofițer de poliție. Raica era și președintele teritorial al Sindicatului Polițiștilor din România “Diamantul”.

 

Procurorii anticorupţie a susținut că în perioada primăvara-vara anului 2019, polițistul Raica a pretins şi primit, direct sau prin intermediari, sumele de 500 euro şi 4.800 lei de la o persoană cercetată pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. În schimbul banilor, Raica a promis că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Institutului de Medicină Legală şi că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală, fapt care ar duce la “rezolvarea favorabilă a cauzei respective, scopul final fiind obţinerea permisului de conducere într-un timp scurt”.

 

Precedentul

 

În urmă cu mai puțin de un an, în octombrie 2020, Raica a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie de la DNA Târgu Mureș pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de influență (3 fapte) și șantaj. Atunci, procurorii DNA au cerut ca Raica să fie judecat în stare de arest la domiciliu.

 

În rechizitoriul respectivei cauze, procurorii DNA au precizat că în perioada martie-mai 2020, Raica ar fi pretins, printr-un intermediar, de la trei persoane cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care ar fi primit 1.750 euro și 3.300 lei. La fel, în schimbul banilor, polițistul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate, precum și că le va rezolva favorabil cauzele respective (concretizată prin încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu amânarea aplicării pedepsei, scopul final fiind obținerea permiselor de conducere într-un timp foarte scurt).

 

Conform DNA, în 14 octombrie 2020, Raica ar fi amenințat un coleg de serviciu (agent de poliție) că va face publice mai multe probe compromițătoare în legătură cu săvârșirea de către acesta a unor presupuse fapte de natură penală sau disciplinară, dacă respectivul agent de poliție nu convingea anumite persoane să înceteze să mai facă afirmații în legătură cu conduita infracțională a ofițerului Raica Florin Roberto. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ