DISPARIȚIA UNEI ECHIPE – Unde au plecat jucătoarele de la Medicina Târgu Mureș, după ce clubul s-a retras din Liga 1 din cauza problemelor financiare

0
152

VOLEI FEMININ. După ce CSU Medicina CNUE Târgu Mureș s-a retras din Liga 1 din cauza problemelor financiare, deși în play-out-ul sezonului trecut a luptat incredibil reușind să se salveze de la retrogradarea în a doua divizie (A2), cele mai importante jucătoare au părăsit deja gruparea mureșeană – echipele care au declarat forfait în A1, Medicina Târgu Mureș și CSU Belor Galați, au fost înlocuite de în prima divizie de divizionarele din liga secundă Dacia Mioveni și U. Cluj. Scrierea de față vă prezintă cine și unde a plecat de la CSU Medicina CNUE Târgu Mureș.

 

Căpitanul echipei Medicina Târgu Mureș timp de 8 ani, centrul Raisa Laura Ioan (23 de ani, originară din Constanța), selecționată în loturile naționale de cadete, junioare și senioare, va activa în continuare în prima divizie (A1), la echipa constănțeană CS Medgidia (antrenori Florin Voinea și Radu Began), echipă care în sezonul trecut a realizat cea mai importantă performanță din istoria clubului, locul 4 și calificarea în cupele europene.

 

Chiar în debutul campionatului, fosta căpitan a mureșencelor se va întâlni în meci direct cu două foste colege, fostele extreme ale Medicina Târgu Mureș: georgiana Laura Simoniia și muntenegreanca Jelena Cvijovic, care fac parte din lotul nou-promovatei SCM Craiova.

 

Ioana Macarie (19 ani) va evolua și ea tot în prima ligă, la U.Cluj, formație care a retrogradat în sezonul trecut, dar a fost invitată de FRV să continue și în această ediție în prima ligă valorică, după forfaiturile declarate de Medicina și Belor. Macarie (fiica antrenorului Marius Macarie), care a fost selecționată la naționala de cadete și junioare a României, joacă pe posturile second și libero și a ales echipa clujeană (antrenată de Liliana Bogendorfer) pentru că acolo își face facultatea (este în anul II la arhitectură).

 

Canadianca Andrea Mitrovic (adusă în 2020 la Târgu Mureș de la echipa Universității Arizona – SUA) și sârboaica Milica Jovanović  (adusă în 2020 la Târgu Mureș de la echipa slovenă GEN-I Volley ) vor juca în prima ligă din Grecia – Mitrovic la echipa AO Thiras (joacă pe insula greacă Santorini și este deținătoarea Cupei Greciei), iar Jovanović la echipa AO Markopoulo (este un orășel de pe partea continentală, dar port la Marea Egee, parte din zona metropolitană Atena).

 

În fine, altă fostă jucătoare exponențială a mureșencelor, sârboiaca Sara Pavlović (adusă în 2020 de la Vizura Beograd), va juca în prima ligă din Serbia, la ŽOK Ub (Ub fiind un mic orășel din vestul Serbiei unde trăiesc și 64 de români).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ