COVID-19 – Doi mureșeni infectați cu noul coronavirus au fost externați din spital, deși nu s-au vindecat

0
1786

FAPT. În urma deciziei Curții Constituționale privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus (privitoare la internarea, carantinarea sau autoizolarea persoanelor infectate, dar nesimptomatice), în județul Mureș au fost externați primii doi pacienți cu Covid-19 nevindecați. Externarea din spital s-a făcut la cererea acestora și a fost confirmată de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan.

 

Cei doi pacienţi au semnat o declaraţie pe propria răspundere și cadrele medicale le-au recomandat să rămână timp de 14 zile în autoizolare la domiciliu, în caz contrar existând posibilitatea să infecteze alte persoane, caz în care pot fi acuzați de înfăptuirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

 

După ziua de vineri (3 iulie 2020), când a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Curții Constituționale, autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri pe pacienții cu COVID-19 în spital, sau în spațiile de carantină, aceștia putând fi externați la cerere. Guvernul a anunțat că în aceste zile va adopta un nou proiect de lege pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, care va ține seama de aspectele sesizate de Curtea Constituțională ca fiind neconstituționale, iar legea va fi trimisă spre aprobare în Paralament.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ