Crama Sântu – Poarta sufletului

SENTIMENT. Nu departe de Reghin (cum mergi spre Bistrița), se află satul Sântu, un loc ferit de ochii celor care aleg doar șoseaua principală.
Dacă mergi grăbit sunt șanse mari să ratezi drumul care face la stânga înspre sat.
Dar acolo, în inima lui, se află Crama Sântu -comoara zonei, poarta sufletului, împreună cu viile sale roditoare, care stau tihnite pe-un deal și-o veghează cu grija unei mame.

Clădirea aduce a “de demult”, a vechi, dar în cel mai onorabil, frumos, curat sens, iar înăuntru găsești zeci de tablouri din colecția domnului Vasile Costea, proprietarul cramei.

S-a investit, atât financiar cât și emoțional, pentru ca acest loc să fie unul autentic, pe sufletul dânsului, dar unde oricine poate păși cu sentimentul că a ajuns acasă.
Orice iubitor de vin – vin bun, are datoria de a vizita acest loc cel puțin o dată, pentru că pe lângă atmosferă, aici ai ocazia de a degusta o selecție de vinuri deosebite, create cu sârguință, din pasiune pentru boaba de strugure.

Acest loc onorează tot ce înseamnă viticultură. Asta se poate observa de cum urci sus spre vie și te plimbi printre rândurile pline doldora de ciorchine de struguri.
De jos, panorama satului și culmile verzi ce îngrădesc cuminte crama de partea cealaltă, te insoțesc la fiecare pas – pictând un tablou pitoresc foarte real, care te îndeamnă la recunoștință, introspecție și repaus sufletesc. Dacă ai noroc și prinzi apusul, ești cel mai caștigat.

Este, fără doar și poate, un loc de poveste pe care orice iubitor de frumos îl poate vizita. Eu recomand din suflet un tur complet, împreună cu o degustare de vin insoțită și de un platou rece.
Doamna Maria, doamna care se îngrijește de acest loc este precum pâinea caldă și va face această experiență cu atât mai plăcută.
Eu pot doar să vă promit că de veți merge o dată, veți tot merge…

Foto: Briena Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare