CREȘĂ NOUĂ – Poate începe licitația pentru construirea noii creșe din Târnăveni, care va fi edificată în urma unei finanțări de peste 12 milioane de lei

FINANȚARE. În municipiul Târnăveni va fi construită o cresă nouă finanțarea acesteia fiind asigurată 100% de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Ivestiții (CNI). Marți, 2 noiembrie 2021, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat ordinul de aprobare a primelor 43 de creșe, printre care și o creșă în Târnăveni, ceea ce coincide cu posibilitatea inițierii procedurii de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și, în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcții, a precizat ministrul. Creșa din Târnăveni va costa aproximativ 12,3 milioane de lei (sumă care include TVA), banii fiind plătiți în totalitate din bugetul statului.

 

Creșa din municipiul Târnăveni va fi de tip creșă mică, organizată cu 4 grupe și cu o capacitate de 40 de copii. Clădirea, care va avea o lungime de circa 53 de metri și o lățime de aproximativ 34 de metri, edificată pe un singur nivel, este prevăzută, conform proiectului tip, cu spălătorie, bucătărie, cabinet medical, sală multifuncțională, spații administrative și terenuri de joacă în aer liber. De asemenea, pe acoperiș sunt prevăzute panouri fotovoltaice (pentru a asigura un aport de energie verde), iar geamurile, ușile, pereții și podeaua vor fi bine izolate, pentru a fi nevoie de resurse minime pentru asigurarea temperaturii optime.

 

Municipalitatea va suporta costurile privind racordurile la utilități (energie electrică, apă, canalizare, gaz) și este obligată să mențină destinația creșei timp de cel puțin 15 ani. Terenul pus la dispoziție de municipalite către CNI este într-o zonă neacoperită de creșele existente (în zona blocurilor ANL aflate în construcție, cartierele Armatei și Zorilor și zonele Boziaș și Botorca).

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare