Creștere semnificativă a rezervărilor Early Booking pentru sezonul estival 2024: +50% comparativ cu 2023

TURISM. Conform unui studiu de specialitate, rezervările de tip early booking pentru sezonul estival 2024 au înregistrat o creștere semnificativă de 50% în prima jumătate a lunii ianuarie, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Această evoluție indică o anticipare crescută a turiștilor și un interes sporit pentru planificarea vacanțelor din acest an.

O noutate remarcabilă în comportamentul turiștilor români constă în reducerea duratei medii a sejururilor, compensată însă de o creștere a numărului de călătorii în decursul anului. Astfel, în intervalul 1-15 ianuarie, s-au înregistrat rezervări semnificative pentru destinații de pe litoralul românesc, precum și pentru stațiuni din Bulgaria, Grecia și Turcia.

Printre destinațiile preferate se numără Mamaia, Eforie Nord și Saturn, unde turiștii au manifestat un interes deosebit. S-a remarcat și faptul că fenomenul early booking vine cu avantaje semnificative, reducerile putând atinge chiar și 40% din valoarea serviciilor rezervate.

Această creștere semnificativă în ceea ce privește rezervările anticipate indică o încredere crescută a turiștilor în posibilitatea desfășurării unui sezon estival fără perturbări majore și reflectă dorința crescută de a se bucura de vacanțe planificate cu atenție în aceste vremuri incerte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare