Creșterea costurilor de operare face ca România să fie a opta cea mai atractivă piață de producție din Europa

CLASAMENT. Creșterea costurilor în forța de muncă, imobiliare și energetice plasează România pe locul 8 în topul celor mai atractive piețe de producție din Europa, după țări precum Cehia, Polonia, Ungaria sau Portugalia, fiind totodată pe locul 22 la nivel global, potrivit studiului Manufacturing Risk Index 2022 al companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.

Studiul a analizat 45 de țări din regiunile EMEA, America și Asia-Pacific, folosind 12 criterii care iau în considerare condițiile de piață, costurile și riscurile, România fiind foarte competitivă în ceea ce privește costurile și condițiile de piață. Cele mai atractive piețe industriale din lume sunt China, Statele Unite, Taiwan, India și Canada.

Deși anul 2022 a fost un an dificil, cu inflație, creșterea prețurilor la energie, o potențială criză economică și un conflict în regiune, asistăm la un interes crescut din partea investitorilor străini față de industria prelucrătoare. Presiunile asupra lanțului de aprovizionare, dar și relocarea unităților de producție din Ucraina și Rusia au generat proiecte interesante în regiunea noastră“, a declarat Andrei Brînzea, Partener la Cushman & Wakefield Echinox.

Suntem plăcut surprinși să constatăm că România este în continuare o piață atractivă pentru acești potențiali investitori, pe baza discuțiilor noastre active. Suntem optimiști că în 2023 vom vedea din ce în ce mai multe proiecte de acest gen și credem, de asemenea, că va fi un an interesant, în ciuda provocărilor care ne așteaptă“, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare