Creșterea prețurilor la ciocolată, ouă și iepurași de ciocolată înainte de Paște

SĂRBĂTORI. Cotațiile futures la cacao au crescut semnificativ în ultimele luni, depășind 8.900 de dolari pe tonă, ca urmare a problemelor cu culturile din vestul Africii și a fenomenelor meteorologice extreme. Această tendință de creștere a prețurilor vine exact înainte de sărbătoarea Paștelui, care reprezintă un moment important pentru consumul de ciocolată în mai multe țări, inclusiv SUA, Brazilia și Marea Britanie.

Consumatorii resimt deja aceste majorări, iar prețurile pentru ouăle de ciocolată au crescut cu 12% în ultimul an în SUA, iar în Marea Britanie unele mărci celebre au înregistrat creșteri de până la 50%. Aceste majorări sunt rezultatul inflației generale și a cotațiilor ridicate la cacao.

Producătorii de ciocolată, precum Lindt & Spruengli AG, anunță majorări ale prețurilor în 2024 și 2025, ca răspuns la creșterea costurilor materiilor prime. Totuși, se estimează că aceste majorări vor fi aplicate treptat pentru a nu șoca consumatorii cu creșteri bruste de prețuri.

În ciuda posibilității ca unele companii să aibă stocuri mai ieftine pentru următoarele luni, majorările de prețuri sunt inevitabile și sunt anticipate și pentru alte sărbători viitoare, cum ar fi Halloween și Crăciunul. Directorii financiari ai unor companii precum Mondelez International și Hershey indică posibilitatea majorării prețurilor pentru a acoperi inflația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare