CRIMINALITATE ECONOMICĂ – În Mureș, percheziție și audieri într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

0
262

OPERAȚIUNE. În această dimineață, polițiștii mureșeni au efectuat percheziții domiciliare la persoane suspecate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii. Dosarul este instrumentat de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, și presupune implicarea a șase suspecți din București, Mureș, Ilfov și Constanța.

 

Conform anchetatorilor, suspecții sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care, în perioada 2013 – ianuarie 2015, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale – prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 560.000 de lei iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1, 7 milioane de lei.

 

Suspecții vor fi duși la audieri la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5 București.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ