CRIMINALITATE ECONOMICĂ – În Mureș, percheziție și audieri într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

OPERAȚIUNE. În această dimineață, polițiștii mureșeni au efectuat percheziții domiciliare la persoane suspecate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii. Dosarul este instrumentat de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, și presupune implicarea a șase suspecți din București, Mureș, Ilfov și Constanța.

 

Conform anchetatorilor, suspecții sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care, în perioada 2013 – ianuarie 2015, au înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale – prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 560.000 de lei iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1, 7 milioane de lei.

 

Suspecții vor fi duși la audieri la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5 București.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare