Cristiano Ronaldo va părăsi Manchester United cu efect imediat

SPORT. Cristiano Ronaldo pleacă de la Manchester United cu efect imediat, a anunțat marți clubul din prima ligă engleză.

Într-o scurtă declarație, United a precizat că decizia, care vine la o săptămână după ce Ronaldo a acordat un interviu televizat exploziv despre frustrările sale la club, a fost luată de comun acord.

“Clubul îi mulțumește pentru contribuția sa imensă în cele două perioade petrecute pe Old Trafford, marcând 145 de goluri în 346 de apariții, și îi dorește lui și familiei sale mult succes în viitor”, se arată în comunicat.

“Toată lumea de la Manchester United rămâne concentrată pe continuarea progresului echipei sub conducerea lui Erik ten Hag și pe lucrul împreună pentru a obține succese pe teren”.

Ronaldo se află în prezent cu echipa națională a Portugaliei în Qatar pentru Cupa Mondială și a declarat luni că momentul în care a făcut recentele comentarii despre United nu va afecta concentrarea coechipierilor săi portughezi.

Într-un interviu cu Piers Morgan pentru TalkTV, publicat chiar înainte de începerea Cupei Mondiale, Ronaldo a explicat cum a simțit că United l-a trădat și că nu îl respectă pe managerul Ten Hag.

Prin plecarea lui Ronaldo de la United, cel de-al doilea mandat al jucătorului de 37 de ani la club se încheie într-un mod acru și dezamăgitor, după ce a marcat un singur gol în 10 apariții în Premier League în acest sezon.

El a fost folosit în mare parte ca înlocuitor de către Ten Hag, iar luna trecută a refuzat să intre pe teren împotriva lui Tottenham Hotspur, în schimb a coborât pe tunel când mai erau câteva minute din meci.

Aceasta va fi probabil ultima apariție a lui Ronaldo la o Cupă Mondială, iar dincolo de aceasta nu este clar ce club îl va contracta pentru a doua jumătate a sezonului.

Când s-a alăturat pentru prima dată lui United în 2003, Ronaldo s-a transformat dintr-o aripă șireată și abilă într-unul dintre cei mai buni jucători din lume.

A câștigat trei titluri în Premier League, Cupa Angliei, două Cupe ale Ligii, Liga Campionilor și prima dintre cele cinci coroane Ballon d’Or înainte de a se transfera la Real Madrid în 2009.

Revenirea lui Ronaldo la United de la Juventus, anul trecut, a fost primită cu multă fanfară de către suporterii clubului, însă a doua sa perioadă pe Old Trafford nu a reușit să egaleze succesul primei sale perioade, United încheind sezonul trecut fără niciun trofeu.

“În urma unor discuții cu Manchester United, am convenit de comun acord să ne încheiem contractul mai devreme”, a declarat Ronaldo într-un comunicat.

“Iubesc Manchester United și îi iubesc pe fani, asta nu se va schimba niciodată și niciodată. Cu toate acestea, simt că este momentul potrivit pentru mine să caut o nouă provocare…Îi doresc echipei mult succes pentru restul sezonului și pentru viitor”. – a mai adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare