CRIZA GAZULUI – Romgaz a găsit resurse de hidrocarburi la Acățari, Miercurea Nirajului și Voivodeni și și-a prelungit licențele de exploatare

0
257

RESURSE – JUDEȚUL MUREȘ. Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a cerut prelungirea licențelor de exploatare pentru perimetrele concesionate din localitățile mureșene Acățari, Miercurea Nirajului și Voivodeni, precum și pentru alte 9 concesiuni din județele Gorj, Buzău, Sibiu, Harghita, Bistrița-Năsăud, pentru că a găsit resurse suplimentare de hidrocarburi care merită exploatate (extrase). Romgaz extrage aproximativ 5,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

 

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a acordat Romgaz prelungirea cu 6 ani a respectivelor licențe de exploatare, până în decembrie 2027. Producția de gaze a României a scăzut aproape cu o cincime față de anul 2017, iar în prima jumătate a acestui an s-a importat circa 26% din cantitatea necesară în țară – în acest timp, firmele din industrie încă așteaptă aprobarea legislației pentru a putea demara extragerea gazelor din Marea Neagră. Scăderea resurselor energetice nu doar în România, ci și în context continental, a dus în acest an la scumpiri semnificative la energie.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ