DECIZIE DEFINITIVĂ – Ovidiu Ianculescu, forțat să demisioneze politic de la conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, a fost repus în funcție de instanță

ABUZ REPARAT. Inginerul Ovidiu Sebastian Ianculescu (37 de ani), forțat să demisioneze politic din funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, în perioada în care la conducerea Apelor Române era penelistul mureșean Ervin Molnar (la acea vreme și președinte PNL Târgu Mureș), a fost repus în funcție de Curtea de Apel Târgu Mureș. Decizia este executorie și definitivă.

 

Cazul înlocuirii politice a lui Ianculescu a fost făcut public de în urmă cu un an de Recorder, care a publicat o investigație. Ianculescu, ocupase postul prin concurs, și i s-a sugerat să plece, pentru că trebuie numit un penelist (Ianculescu este finul pesedistului Cristian Bratanovici, fost director general al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș și, din 2019, în perioada guvernării PSD, director adjunct al Apelor Române).

 

Ervin Molnar, numit șef la Apele Române pe vremea Guvernului Orban (PNL), a numit, potrivit Recorder, 17 oameni de casă ai PNL în posturi-cheie din Apele Române. După îndepărtarea lui Ianculescu de la șefia SGA Mureș, în funcția de director a fost propulsat politic reghineanul Ionuț Cengher (35 de ani), la vremea aceea al treilea în ierarhia PNL Mureș, fără studii de specialitate.

 

După publicarea anchetei Recorder, Cengher a fost demis din funcția de director al SGA Mureș, din cauza “declarațiilor publice din ultima perioadă, care nu fac cinste unei instituții de o asemenea importanță” (citat din Ervin Molnar, pe atunci președintele PNL Târgu Mureș și director general al Administrației Naționale Apele Române). În locul lui Cengher a fost numit temporar George Vlasiu, de profesie inginer constructor, angajat al ABA Mureş de peste 6 ani, iar Ianculescu a fost mutat la SGA Maramureș. Din aprilie 2021, directorul SGA Mureș a fost numită, cu titlu temporar, Etelka Jáni.

 

Ianculescu a dat în judecată ABA Mureș și a câștigat (decizie definitivă: Curtea de Apel Târgu Mureș: “Dispune restabilirea situaţiei anterioare emiterii deciziei şi actului adiţional, în sensul repunerii reclamantului în funcţia de director SGA Mureş”). El trebuie repus pe funcție, iar ABA Mureș trebuie să-i achite 5.000 de lei ca despăgubiri morale și 4.500 de lei cheltuieli de judecată.

 

Ianculescu, absolvent al Facultății de Hidrotehnică Timișoara (cu masterat în domeniul Optimizarea Sistemelor Hidrotehnice și doctorand), nu este membru al niciunui partid politic și a precizat că nu funcția era importantă pentru el, ci confirmarea abuzului pe care l-a trăit și pe care a încercat să îl aducă la lumină cu dovezile pe care le-a avut.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare