CRONICĂ DE MECI – Avântul Reghin câștigă în ultimul meci acasă din această ediție, într-un meci cu 9 goluri, și termină pe locul 3 în Seria a 9-a

0
412

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 23 aprilie 2021, în penultima etapă a sezonului regular al Ligii a III-a, Avântul Reghin a întâlnit în ultimul meci pe teren propriu din actuala ediție de campionat CS Ocna Mureș (continuatoarea echipei Soda Mureș), echipă clasată pe penultimul loc în Seria a 9-a, cu 11 înfrângeri în cele 16 meciuri disputate.

 

A fost un meci de palmares pentru reghineni, în seria a 9-a fiind deja cunoscute echipele promovate la primul baraj pentru accederea în Liga a II-a (Unirea Dej și CSO Cugir). Cu o victorie, previzibilă de altfel, Avântul își asigura și matematic locul 3 în această serie. Ceea ce s-a și întâmplat: Avântul Reghin – CS Ocna Mureș 5-4 (3-1), au marcat Vlad Bujor (min. 21, 30, 63), Harko Karoly (min. 33), Florin Truța (min. 75) / Alecu Cioară (min. 12, 46), Marcel Domșa (min. 55), Răzvan Frențiu (min. 74).

 

Cât despre oaspeți, aceștia ar fi trebuit să retrogradeze în Liga a IV-a, apoi ar fi trebuit să joace baraj pentru menținerea în Liga a III-a, cu campioana județeană din Alba, însă pentru că în județul Alba AJF nu a reluat campionatul Ligii a IV-a, CS Ocna Mureș va rămâne și sezonul viitor în Liga a III-a. Deci, nici pentru ei meciul nu a avut nicio miză. În pofida lipsei mizei, meciul a fost alert, ca un amical în care echipele sunt detensionate și, mai ales, cu multe goluri.

 

Antrenorul Răzvan Dan a început partida cu următorul 11: Bucin – Bugnar, Chirilă, Merdariu, Truța (cpt.) – Sergiu Luca – Murar, Moldovan, Covaciu, Harko – Bujor.

 

Gazdele s-au văzut conduse pe tabela de marcaj în min. 12, când Alecu Cioară a marcat în urma unui contraatac inițiat de Florin Socaci. Reghinenii au revenit repede și în joc și pe tabela de marcaj, egalând (în min. 21) și apoi preluând conducerea (în min. 30 – gol frumos, în urma unui șut cu efect) în urma golurilor înscrise de vârful Vlad Bujor. La vestiare s-a intrat cu Avântul în avantaj de două goluri, după reușita lui Harko din min. 33 (portarul oaspeților, Vlad Ignat, a respins de două ori, dar apoi a fost învins).

 

La scurtă vreme după reluarea jocului, chiar în min. 46, oaspeții reduc din handicap, prin același Alecu Cioară, vârf de atac, de această dată după o fază creată de Tocu. Ceea ce la început părea o glumă a devenit cu adevărat îngrijorător în min. 55, când Ocna Mureș restabilește egalitatea, golul de 3-3 fiind marcat de mijlocașul Marcel Domșa, din vole, la colțul lung al porții apărate de Bucin.

 

Vlad Bujor își face meseria de vârf de atac (pe deplin și-a făcut-o astăzi) și în min. 63 înscrie pentru tripla personală și pentru 4-3. Căpitanul Truța mai are ocazia de a majora avantajul gazdelor, dar golul înscris este anulat pe motiv de ofsaid (corect semnalat) – Truța a mai încercat poarta lui Ignat, dar șuturile sale au trecut de puțin pe lângă poartă.

 

Însă cei care înscriu sunt oaspeții, Răzvan Frențiu înălțându-se din careul mic în min. 74 și reluând în poarta Avântului dintr-o centrare venită de la Tocu, din lovitură liberă lateral stânga. Nici n-au apucat oaspeții să se bucure prea mult pentru egalare, că în minutul următor (min. 75) Truța reia cu capul o centrare din corner și reușește un gol important în economia palmaresului, marcând golul de 5-4 pentru Avântul, cel al victoriei. La fel ca Truța, salvator al victoriei a fost și portarul Bucin, veteranul reghinean scoțând excelent, în ultimul minut al meciului, o minge care se ducea sub bara transversală.

 

În urma victoriei, Avântul Reghin a cumulat 30 de puncte în cele 17 jocuri (9 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri) și va încheia campionatul pe locul 3, indiferent de scorul din ultima partidă, pe care o dispută în 30 aprilie, la liderul Unirea Dej, echipă deja calificată la barajul de promovare în Liga a II-a.

 

* Foto: @ CS Ocna Mureș

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ