CRONICĂ DE MECI – Avântul Reghin s-a impus la Ungheni, în derbyul județean al Ligii a III-a, după ce a revenit de la 1-0, câștigând în 10 jucători

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 16 aprilie 2021, în etapa a 16-a a Ligii a III-a, cele două echipe mureșene din Seria a 9-a, Unirea Ungheni și Avântul Reghin, au jucat între ele, un meci a cărui unică miză (minoră) este palmaresul, respectiv locul 3 în serie. Echipele calificate la primul baraj de promovare în Liga a II-a sunt stabilite și matematic, cu 3 etape înainte de final: FC Unirea Dej (care în acest sezon nu a mai fost susținută din fonduri publice și aveau ca obiectiv menținerea în Liga a III-a cu un lot cu media de vârstă de 20 de ani) și CSO Cugir (care din sezonul viitor va activa sub denumirea CS Metalurgistul Cugir).

 

Meciul s-a desfășurat la Ungheni, în tur (în meci contând pentru etapa a 7-a, la 23 octombrie 2020) impunându-se reghinenii cu un scor categoric, care scutește de comentarii suplimentare: 5-0.

 

Antrenorul gazdelor, Adrian Pop, a început meciul, condus de Valentin Florescu (din Sfântu Gheorghe), cu următorul 11: Feier – Trăistar, Aldea (cpt.), Dumbrăvean, Bucur – Moț, Roșca – Iliescu, Mâneran, Rotaru – Petriș. Reghinenii au început partida în 11-le trimis în teren de antrenorul Răzvan Dan: Bucin – Bugnar, Chirilă, Merdariu, Baki – Paul Luca, Sergiu Luca – Cristian Chirilă, Covaciu, Truța (cpt.) – Bujor.

 

Primele 20 de minute au fost de tatonare, deși au existat oportunități de gol de ambele părți, risipite din cauza impreciziei. Prima ocazie semnificativă de gol le-a aparținut reghinenilor, în min. 22, prin căpitanul Truța, care a șutat din întoarcere din interiorul careului mare, dar Feier s-a opus deschiderii scorului.

 

Oaspeții, care au a doua apărare din serie (după CSO Cugir și la egalitate cu liderul Unirea Dej, doar 17 goluri primite în 15 partide), s-au văzut conduși în minutul 25, în urma golului înscris de căpitanul celor de la Unirea, Paul Aldea, cu capul, din careul mic, în urma unei lovituri de colț. Avântul a reușit să revină repede în joc, după numai 5 minute, o dată cu primele semne de ploaie, vârful Vlad Bujor egalând situația pe tabela de marcaj, după o centrare a fundașului stânga Baki Nimród (extrem de activ, cu multe urcări în atac).

 

Apărarea oaspeților, care în general a dovedit siguranță după primirea golului, s-a mai clătinat o singură dată în prima repriză, în min. 38, Raul Iliescu șutând de la 16 metri, bine plasat, la colțul din stânga lui Bucin, dar experimentatul portar al Avântului a reținut cu siguranță, de lângă bară.

 

Repriza s-a încheiat cu acest scor, 1-1, iar în partea a doua a jocului a continuat strategia pe contre, ambele echipe forțând golul victoriei, dar când nu s-a greșit pasa decisivă, a eșuat finalizarea. De consemnat: ocazia importanta  a lui Bujor (Avântul) – min. 65, șut din colțul careului de 6 metri, respins în corner de gazde -, cartonașul roșu (pentru cumul de galbene) acordat (meritat) lui Baki în min. 81, pentru întârzierea jocului (s-a văzut lipsa de experiență a tânărului fundaș stânga, care a făcut până atunci un joc foarte bun, dar a comis o greșeală gratuită, la 40 de metri de poartă, lateral dreapta, într-o fază care nu amenința poarta) și șutul lui Murar, introdus în teren în min. 63, în locul lui Paul Luca, peste poarta lui Feier.

 

Pe finalul meciului, în min. 87, Adrian Murar înscrie golul victoriei reghinenilor, o victorie meritată, dar nu neapărat pentru o superioritate evidentă (partida a fost echilibrată), ci pentru un plus de luciditate arătat de oaspeți pe parcursul întregii partide. Gol după o incursiune personală, declanșată de o pasă lungă a lui Bujor, care l-a pus pe Murar într-o poziție bună, iar experimentatul atacant al Avântului a întors un fundaș și a înscris cu stângul din coluțul careului mic.

 

Așa s-a scris istoria meciului. Unirea Ungheni – Avântul Reghin: 1-2 (1-1), au marcat Paul Aldea (25) / Vlad Bujor (30), Adrian Murar (87). În urma acestei etape, Avântul își păstrează locul 3, cu 27 de puncte, iar Unirea Ungheni rămâne cu 23 de puncte pe locul 4 (cel puțin până duminică, când poate fi devansată de Arieșul Turda, dacă Sticla se impune la Sănătatea Cluj.

 

În etapa a 17, penultima, în 23 aprilie, de la ora 17, Avântul Reghin întâlnește pe teren propriu CS Ocna Mureş, echipă din subsolul clasamentului Seriei a 10-a (învinsă  astăzi de liderul Unirea Dej cu 3-1), iar Unirea Ungheni joacă în deplasare, cu lanterna ACS Industria Galda, care în această etapă a obținut cel de-al 5-lea punct, în urma remizei de la Alba Iulia, cu Unirea, 0-0.

 

Andrei TUDORAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare