CRONICĂ DE MECI – Avântul Reghin termină la egalitate la Alba Iulia, după ce a condus cu 3-0, dar rămâne pe ultimul loc al salvării de la retrogradare

PLAY OFF – LIGA A III-A. Vineri, 22 aprilie 2022, pe Stadionul Cetate din Alba-Iulia, în meci contând pentru etapa 4 a play-out-ului Seriei a 9-a din Liga a III-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a încheiat la egalitate, 3-3 (0-2), partida cu CSM Avântul Reghin.

 

Meciul, arbitrat la centru de Mihail Sebastian Lăstun din Râmnicu Vâlcea, a opus echipele care luptă direct pentru evitarea retrogradării în Liga a IV-a, gazdele având șanse extrem de reduse să o evite, reghinenii având 6 puncte în plus, cu 6 etape înaintea finalului ediției de campionat (mai sunt 18 puncte în joc).

 

Antrenorul Vilmoș Stoica a început partida cu: Bucin – Bugnar, Sergiu Chirilă, Suciu, Nimrod –  Pop, Vrabie, Luca, Harko – George Chirilă, Murar.

 

Avântul a dominat categoric prima repriză și începutul celei de-a doua, reușind să înscrie de trei ori consecutiv. După marile ocazii ale lui Chirilă (min. 4, șut la coluțul scurt, în bară) și Vrabie (min. 23, șut de la 18 metri, puțin pe lângă poartă), reghinenii reușesc să deschidă scorul prin Mario Pop, care după ce scapă de fundașul Banienchi șutează din diagonală în colțul lung al porții gazdelor și nefericitul Ciorgovean scoate pentru prima oară mingea din poartă.

 

Avântul controlează jocul și trec pe lângă majorarea scorului în min. 35, reluare cu capul puțin pe lângă poartă a lui Suciu, din corner. Gazdele au prima mare ocazie abia în min. 38, când Fetița trage puțin pe lângă viclul porții lui Bucin din lovitură liberă, însă cei care marchează sunt tot oaspeții, Murar transformând fără emoții un penaly acordat de Lăstun după un fault în careu al lui Banienschi (la Mario Pop – min. 41). Și cu 0-2 se intră la vestiare.

 

La începutul reprizei secunde, Avântul își majorează avantajul la scor de forfait, Mario Pop înscriind de la distanță (min. 52) un gol de portar, care avea să-l determine pe antrenorul uniriștilor, Marcel Rusu (cel care după pauză a schimbat și sistemul de joc la 3-4-3), să-l înlocuiască pe Ciorgovean cu Sîntoma și pe Indrei cu Iepure (în min. 56 Unirea a făcut deja 4 schimbări).

 

Apoi se întâmplă ceea ce mai puțini credeau că e posibil: gazdele revin de la 0-3 și egalează în 30 de minute. Întâi Cîrloanță înscrie din apropiere, cu latul la colțul scurt (min. 54), apoi nou-intratul Iepure reia din voleu centrarea lui Bakcsi în vinclul porții lui Bucin (min. 64). Avântul încearcă să se desprindă la două goluri, dar reluarea lui Murar este scoasă de lângă bară de Sîntoma. În fine, vine controversatul min. 83, când după o fază în care Bucin a fost faultat, infracțiune nesancționată de arbitrul Lăstun, se acordă 11 metri pentru hențul lui Murar. Fetița transformă și oaspeții egalează: 3-3.

 

Vilmoș Stoica îl introduce pe Daniel Popa (min. 87, în locul lui George Chirilă), finalul e încins, cu nervii întinși la maximum, dar nimic nu se mai schimbă pe tabela de marcaj și Lăstun fluieră finalul, cu un incident care i-a implicat pe mai mulți oficiali ai gazdelor și pe antrenorul Avântului. Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin: 3-3 (0-2), au marcat Ionuț Cîrloanță (min. 54), Dennis Iepure (min. 64), Răzvan Fetița (min. 83 – 11 metri) / Mario Pop (min. 24, min. 52), Adrian Murar (min. 41 – 11 metri).

 

În urma acestui rezultat, coroborat cu celelalte scoruri înregistrate în etapă (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – ACS Sticla Arieşul Turda: 5-3, Ocna Mureş – Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca: 4-0), clasamentul play-ou-ului arată așa: 1. Gloria  2018 Bistrița-Năsăud 31 puncte, 2. Ocna Mureș 29 puncte, 3. Sănătatea Cluj-Napoca 24 puncte, 4. Avântul Reghin 22 puncte, 5. Unirea 1924 Alba Iulia 16 puncte, 6. Sticla Arieșul Turda 15 puncte. Ultimele două echipe retrogradează direct în Liga a IV-a. Mai sunt de disputat 6 etape.

 

În etapa următoare, Avântul joacă la Reghin, în 30 aprilie, de la ora 17.00, cu Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

 

* Foto: @Lucian Danciu via Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare