LUPTA PENTRU PROMOVARE – Unirea Ungheni câștigă acasă cu Metalurgistul Cugir și reduce la 5 puncte distanța de locul promovant la baraj

PLAY OFF – LIGA A III-A. Vineri, 22 aprilie 2022, pe Stadionul Central din Ungheni, în meci contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Seriei a 9-a din Liga a III-a, CS Unirea Ungheni a câștigat, cu 2-1 (0-1), partida cu Metalurgistul Cugir.

 

Meciul, arbitrat la centru de Robert Ciorbea din Sânpetru, a opus echipele de pe locurile 3 și 2, cele care luptă pentru obținerea celui de-al doilea loc promovabil la semifinala barajului pentru Liga a III-a, locul I în play-off-ul seriei fiind ocupat (deja și matematic) de CS Hunedoara (autodenumită Corvinul), aflată la 18 puncte distanță de locul 2 (ocupat de Metalurgistul), în contextul în care mai sunt de disputat doar 5 meciuri și în joc au rămas maximum 15 puncte.

 

Unirea Ungheni a început partida cu următorul 11: Feier – Bîrsan, Ndiesse, Vasiu, Bucur – Hăjmăşan, Săvoaia, Istrate (cpt.), Toboşaru – Constantinescu, Astafei. Un meci decisiv pentru gazde, care în cazul unei înfrângeri s-ar fi îndepărtat decisiv de locul promovant la baraj. În min. 33, cugirenii deschid scorul, dintr-un penalty acordat de centralul Ciorbea. A executat Marius Lupu, care a dus Metalurgistul în avantaj minim, scor cu care s-a intrat și la vestiare.

 

În a doua repriză, în doar 3 minute, Unirea a reușit să întoarcă scorul prin golurile reușite de doi jucători intrați în joc din postura de rezerve. Primul marcator al celor de la Ungheni a fost Marian Codrea (jucător venit tocmai de la Metalurgistul Cugir), care a egalat în min. 57, din drop, în colțul lung al porții apărate de Opric, după un schimb de pase cu Astafei.

 

După numai 3 minute, Cătălin Dinu marchează spectaculos, șutând de la marginea careului mare, din voleu, o minge respinsî de apărarea oaspeților. Unirea Ungheni – Metalurgistul Cugir: 2-1 (0-1), au marcat Marian Codrea (min. 57), Cătălin Dinu (min. 60) / Marius Lupu (min. 34 – 11 metri).

 

În urma acestui rezultat, coroborat cu scorul celuilalt meci din etapa play-off-ului, Viitorul Cluj – CS Hunedoara: 0-2 (0-1), clasamentul arată așa: 1. CS Hunedoara 60 puncte, 2. Metalurgistul Cugir 42 puncte, 3. Unirea Ungheni 37 puncte, 4 Viitorul Cluj 33 puncte. În etapa următoare, Unirea Ungheni joacă în 30 aprilie, tot pe teren propriu, cu Viitorul Cluj.

 

* Foto: @cugirinfo

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare