CRONICĂ DE MECI – CS Iernut a ratat promovarea în Liga a III-a, după un meci nebun, cu 9 goluri: recursul înregistrat la FRF nu mai are relevanță

BARAJ – PROMOVARE LIGA III. Duminică, 23 mai 2021, pe Stadionul Cornel Orza din Iernut, s-a disputat meciul retur al barajului pentru menținerea/promovarea în Liga a III-a, gazdele, CS Iernut (câștigătoarea Ligii a IV-a Mureș), întâlnind CS Ocna Mureș (echipă clasată pe loc retrogradabil, 9, în Seria a 9-a a Ligii a III-a). Rezultat final: 4-5 (2-2). Scor general: CS Iernut – CS Ocna Mureș: 4-8. Mureșenii rămân în Liga a IV-a, iar echipa din Alba rămâne în Liga a III-a. Să vedem cum au decurs ostilitățile sportive.

 

Pentru mureșeni, meciul arbitrat la centru de Cosmin Apetrei (din Roznov) – asistenți Cosmin Cercel (Piatra Neamţ) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului) – a pornit de la un handicap aproape imposibil de surmontat: 3-0, scor cu care au pierdut la “masa verde” meciul din tur – pe teren a fost 3-1 (2-0) pentru CS Ocna Mureș, dar echipa din Alba a contestat dreptul de joc a lui Alexandru Adrian Crișan (introdus în teren în minutul 55), iar Comisia de Disciplină a FRF le-a dat dreptate (clubul mureșean a făcut recurs, acțiune înregistrată la FRF vineri, 21 mai).

 

Antrenorul Andrei Moldovan (CS Iernut) a început cu formula: Ștef – Gilyen, Balea, Ungur, Sîplăcan – Feketics, Șaim, Chețan, Pastor, Moldovan – Sălăghie, Harshyrov. Antrenorul oaspeților, Gabi Cotoară, a început partida cu: Ignat – Frențiu, Haiduc, Lazăr, Marcu – Guț (căp.) – Goronea, Chișu, Socaci, Cristea – Cioară.

 

Mureșenii au sperat, mai ales după primele 10 minute, când au deschis scorul prin autogolul căpitanului Guț (min. 10, șut deviat în propria poartă). Însă speranța nu a durat mult, oaspeții înscriind în minutele 34 (prin vârful Alecu Cioară, din pasa căpitanului Guț) și 39 (George Goronea, reluând în poartă centrarea lui Cioară).

 

Mureșenii egalează în ultimul minut de prelungire al reprizei (min. 45+2, preluare a lui Ionuț Chețan în careu, fructificată din poziție centrală, la colțul din stânga portarului Vlad Ignat) și intră la vestiare cu 2-2, dar mai păstrează doar șanse teoretice de a promova (mai aveau nevoie de 4 goluri în repriza a doua, fără a primi vreunul).

 

La doar 2 minute de la reluarea meciului, gazdele trec în avantaj (min. 47, prin golul aceluiași Ionuț Chețan): 3-2. În min. 73, oaspeții egalează, 3-3, Gilyen introducându-și mingea în proprie poartă în urma unei faze în care Domșa și Chișu au pus presiune. Și tot oaspeții reușesc golul 4, prin Marcel Domșa (min. 77), dar gazdele nu cedează și egalează din nou, în minutul 87, prin Ungur, din lovitură liberă. Meci nebun. După doar 2 minute, Ocna Mureș trece din nou în avantaj, Alin Tocu înscriind (min. 89), servit de George Goronea.

 

CS Iernut – CS Ocna Mureș: 4-5 (2-2), au marcat Marian Guț (min. 10 – aut.), Ionuț Chețan (min 45+2 și min. 47), Mircea Ungur (min. 87) / Alexandru Cioară (min. 34), George Goronea (min. 39 și min. 89), Gilyen (min. 73 – aut.), Marcel Domșa (min. 77).

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare