DETERGENTIZAREA – Fostul preot mureșean Cristian Pomohaci plătește 40.000 de lei și scapă de condamnarea la închisoare pentru evaziune fiscală

LEGEA MAI FAVORABILĂ. Fostul preot-cântăreț mureșean Cristian Dorin Pomohaci este beficiarul noii legi (inițiate de PSD, prin fostul deputat Cătălin Rădulescu) potrivit căreia evazioniștii prinși nu mai fac închisoare dacă prejudiciul nu depășește 100.000 de euro și achită prejudiciul plus o amendă.

 

În martie 2020, Pomohaci a fost condamnat pentru evaziune fiscală în formă continuată de Tribunalul Mureș (sentință menținută parțial de Curtea de Apel Mureș) la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut vinovăția și a plătit un prejudiciu calculat de procurorii Parchetului General la 136.572 lei, pentru că închiria „la negru” o mare parte a celor 25 (!) de apartamente pe care le deținea (în Cluj-Napoca, Sibiu, Baia Mare, Târgu Mureş etc.). Sentința instanței, care a devenit definitvă în 23 octombrie 2020, prevedea ca inculpatul Pomohaci să presteze “o muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara (jud. Bistriţa-Năsăud), sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, (jud. Mureş)”.

 

În aprilie 2021, la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea inițată de PSD, Pomohaci a cerut instanței (Tribunalul Mureș) să constate că în cazul său a intervenit o lege penală mai favorabilă. Pentru că a plătit deja prejudiciul constatat de procurori, Pomohaci mai trebuie să plătească acum o amendă de 40.000 de lei și scapă de pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, primită pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

 

Practic instanța mureșeană a dispus, în 21 mai 2021, înlocuirea pedepsei de 1 an de ]nchisoare cu suspendare cu pedeapsa constând în “200 de zile de amendă, reprezentând 200 lei/zi respectiv 40.000 lei amendă”. Și uite așa va ieși evazionistul fiscal în formă continuată Pomohaci, curat ca la Nufărul, cu cazierul detergentizat complet.

 

Cristian Pomohaci este un fost preot paroh din satul mureșean Moşuni (localitate componentă a orășelului Miercurea Nirajului), caterisit de Biserica Ortodoxă Română în 2017, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş i-a deschis un dosar penal pentru racolare de minori în scopuri sexuale (vă mai amintiți: „Facem sex, te plătesc pentru sex! Arată-mi «ciocanul»!” – extras din înregistrarea în care Pomohaci îi cere unui minor să aibă cu el relații homosexuale).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare