ÎN LICITAȚIE – Administrația din Sovata oferă 12 milioane de lei pentru execuția unui centru cultural și amenajarea zonei pietonale din centrul stațiunii

0
223

INVESTIȚIE – SOVATA. Administrația din Sovata s-a mișcat repede și la mai puțin de 2 luni de la semnarea contractului de finanțare cu ADR Centru a introdus în licitație proiectarea și execuția unui centru cultural și amenajarea zonei pietonale din centrul stațiunii, lucrări pentru care oferă aproape 12 milioane de lei (sumă care conține TVA).

 

Contractul proiectului, finanțat cu 14 milioane de lei din care cea mai mare parte (13,75 milioane de lei) sunt fonduri nerambursabile (din resursele Programului Operațional Regional 2014-2020), va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere de 90% din decizie, iar perioada de garanție oferită, 10% – garanția minimă este de 3 ani).

 

Investiția prevede amenajarea unui centru cultural în vecinătatea Primăriei, pe locul pe care astăzi se află fostul atelier de prelucrare a lemnului al Grupului Școlar „Domokos Kázmér”, construit în anul 1980, care va fi parțial demolat (aproape în totalitate). Pe amplasamentul situat la strada Principală (nr. 161), noua clădire (Centrul cultural Sovata) va avea două săli (cu capacitățile de 500 de locuri și 150 locuri). Clădirea va fi cu parter și mansardă parțială. Întreg proiectul trebuie finalizat până în 28 februarie 2023, însă contractul oferit acum de Primăria Sovata prevede ca firma desemnată câștigătoare să-l finalizeze în 22 de luni.

 

În aceeași zonă, se vor amenaja circa 2.000 de metri pătrați ca zonă pietonală, cu alei (asfaltate și din piatră naturală), bănci, gazon natural (prin înierbare), arbori și arbuști ornamentali, acces auto și parcare. Acest centru din “partea de jos a orașului” a fost gândit mai ales pentru rezidenți (pentru turiști fiind dezvoltat un centru de agrement și relaxare, în jurul cinematografului Doina – proiect aflat în derulare). În acest moment, activitățile culturale sunt organizate într-o clădire (mai mică) închiriată de la Biserica Catolică, în sala de ședințe a Primăriei, în săli ale bisericilor Reformată și Unitariană, la Centrul de formare Teleki etc.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ