CultMin Romașcanu și ambasadorul SUA, Kavalec, discută despre un protocol mai amplu de colaborare culturală

PROTOCOL. Ministrul român al Culturii, Lucian Romașcanu, l-a primit luni pe ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, pentru a discuta despre protecția împotriva traficului ilicit de bunuri culturale și despre crearea unui cadru legislativ care să permită industriei cinematografice americane să producă în România.

A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașatul cultural al Ambasadei SUA în România. Am convenit asupra semnării, săptămâna viitoare, a unui acord privind protecția împotriva traficului ilicit de bunuri culturale și inițierea unui protocol mai amplu privind colaborarea culturală reciprocă“, a precizat Romascanu într-o postare pe o rețea de socializare.

El a adăugat că industria cinematografică americană este “extrem de interesată” să producă în România, precizând că responsabilitatea administrației române este de a remedia stimulentele pentru producția de film.

I-am mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția americană de peste 1 milion de dolari americani din ultimii ani la restaurarea unor monumente istorice din România. Am discutat, de asemenea, despre inițierea unui fond cultural SUA-România, o idee mai veche a noastră, care sper că va fi dusă la bun sfârșit“, a mai scris ministrul Culturii, Rămascanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare