Se lansează cea de-a 5-a ediție a concursului de scenarii WRITE A SCREENPLAY FOR…

CONCURS. WRITE A SCREENPLAY FOR A COMEDY… OR A THRILLER!

Se lansează cea de-a cincea ediție a concursului de scenarii și pitch-uri de film!

Înscrierile sunt deschise până pe 2 aprilie 2023.

American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a cincea ediții a concursului WRITE A SCREENPLAY FOR (WSF)… | SCRIE UN SCENARIU PENTRU… organizat de către Asociația Cinemascop cu sprijinul PRO TV.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, AIFF va avea loc anul acesta între 21 și 24 aprilie în București.

WSF a crescut mult de la prima ediție de acum 5 ani, mai cu seamă de când s-a transformat într-un workshop de dezvoltare de scenarii internațional. Write a Screenplay For… oferă posibilitatea cea mai directă, atât pentru scenariști amatori cât și profesioniști, de a-și transforma ideile în scenarii, fiind singurul laborator care are ca finalitate intrarea în producție a proiectelor. Ținta programului este să acompanieze eficient scenariștii în a-și dezvolta ideile și să îi pună în contact direct cu cei care produc efectiv filme sau seriale. Anul acesta la Berlinală ne-am bucurat de premiera seriei Spy/Master, dezvoltată în cadrul WSF și sper să avem ocazia ca această tradiție să continue și în anii următori.“ spune Cristian Mungiu.

Write a Screenplay for… are în vedere două secțiuni: proiecte de mini-serie TV, cu povești structurate pe durata a 6 sau 8 episoade și filme de lungmetraj de ficțiune. Finaliștii concursului vor beneficia de o perioadă de lucru activ, individual și în grup, cu scenariști și consultanții pentru dezvoltarea proiectelor care îi vor ghida să dezvolte un scenariu complet. Faza de dezolvatare a proiectelor va include și sesiuni de training cu Gabriela Iacob, individuale și de grup, pentru scrierea scenariilor de film și TV.

Ulterior PRO TV și Asociația Cinemascop vor alege proiectele câștigătoare și proiectele ce vor fi considerate pentru intrarea în circuitul de producție TV (mini-seriile) sau, respectiv, de producție cinematografică (proiectele de lungmetraj de ficțiune).

Aplicațiile, sub forma unor scurte rezumate ale scenariilor, trebuie trimise la adresa info@cinemascop.eu până la data de 2 aprilie 2023, ora 23:00 (ora României). Concursul este deschis atât scenariștilor sau scriitorilor profesioniști cât și celor aflați la debut. Nu se percepe taxă de înscriere.

Participanții la concurs nu trebuie să aibă scenariile definitivate până la data aplicației, ci să trimită un logline al poveștii (cel mult 3 propoziții), o descriere a poveștii, un artistic statement, un sinopsis detaliat pentru mini-serie, outline pentru lungmetraj și/sau un pitchdeck) de cel mult 3 pagini, o scenă de conflict cu dialog din scenariu (de cel mult 4 pagini) și un CV profesional.

Asociația Cinemascop și PRO TV vor analiza toate propunerile primite și vor alege lista scurtă de proiecte (12-15) care vor trece în etapa a doua a concursului (între 5 și 10 proiecte) pentru fiecare secțiune. Lista numelor semifinaliștilor va fi publicată pe www.filmedefestival.ro.

Între 10-15 aprilie autorii proiectelor de pe lista scurtă vor participa la sesiuni de interviuri și pitching via Zoom despre proiecte, în urma cărora vor fi aleși cei 6 finaliști ce vor intra în etapa de dezvoltare cu cei trei consultanți de scenariu: Marietta von Hausswolff von Baumgarten, Gabriela Iacob și Cristian Mungiu. Numele finaliștilor vor fi făcute publice în cadrul galei de deschidere AIFF.7 și, ulterior, pe www.filmedefestival.ro.

Aplicațiile vor fi trimise în limba română. Dezvoltarea proiectelor finaliste va fi în limbile română și engleză. Traducerea va fi asigurată pentru cei care au nevoie.

Scrierea efectivă a scenariilor este prevăzut să aibă loc până la data de 1 octombrie 2023, iar pe parcursul acestei perioade finaliștii vor avea întâlniri de grup, dar și individuale, cu cei trei consultanți. Scenariile vor fi redactate în limba română.

Întreg articolul poate fi găsit aici: www.romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare