Cum afectează căldura durata de viață a telefoanelor. Sfaturi pentru a-ți proteja iPhone-ul și Android-ul

TEHNOLOGIE. Telefoanele mobile sunt sensibile la căldură, iar utilizarea incorectă în perioadele caniculare le poate deteriora. iPhone-urile, de exemplu, sunt proiectate să funcționeze optim între 0° și 35°C și să fie depozitate între -20° și 45°C. Depășirea acestor limite poate scurta durata de viață a bateriei și poate cauza daune permanente. Evitați expunerea iPhone-ului la schimbări dramatice de temperatură sau umiditate.

Telefoanele cu Android au, de asemenea, intervale similare de temperatură pentru operare și depozitare. Dacă sunt utilizate în afara acestor limite, performanța telefoanelor poate scădea, aplicațiile pot întâmpina erori, iar bateria se poate deteriora. Un telefon care funcționează mai greu decât de obicei este un semn că se supraîncălzește.

Pentru a preveni încălzirea excesivă a telefonului, evitați utilizarea camerei foto sau video pe perioade lungi în aer liber și limitarea folosirii funcției de navigație. Ecranul este o sursă majoră de căldură, deci utilizarea intensă trebuie evitată.

Conform Asurion, o firmă americană care oferă servicii de asigurare a telefoanelor, problemele legate de baterie cresc cu 15% în timpul verii caniculare.

Dacă telefonul se încinge, evitați să-l răciți rapid, cum ar fi punându-l la gura de ventilație a sistemului de răcire din mașină. De asemenea, nu folosiți încărcarea wireless dacă telefonul este deja cald. La încărcare, scoateți husa și lăsați telefonul pe o suprafață dură, nu pe materiale care rețin căldura, cum ar fi cearșafuri sau perne.

Pentru a răci un telefon încins, scoateți husa, dați un restart sau activați modul avion și închideți aplicațiile. Asigurați-vă că aplicațiile și sistemul de operare sunt actualizate pentru a preveni problemele cauzate de bug-uri. Nu expuneți telefonul direct la soare și păstrați-l într-un loc răcoros, mai ales atunci când îl încărcați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare