VIDEO: Cum l-a prezentat primarul Soós pe city managerul Târgu Mureș

La 11.00 trecute fix și câteva minute, pentru că rar la Primăria Târgu Mureș conferințele încep la ora fixată, edilul Soós Zoltán l-a prezentat pe administratorul public, Sándor Kacsó, după ce Consiliul Local a aprobat angajarea lui. Cu un preambul amplu despre ce va avea de făcut noul angajat, Soós a răspuns întrebării legitime legate de ce, pentru că are deja n consilieri, doi viceprimari și ei cu consilieri, plus o gașcă serioasă de directori și directorași, dar și șefi servicii. 

”Domnul Kacsó are experiență în administrația publică (n.r. am verificat în CV și are un curs în 2021 făcut la Cluj, probabil pregătindu-se pentru funcția în care a fost numit acum)  și-n afaceri, iar în ultimul an a dovedit-o la CSM (Club Sportiv Municipal), unde a preluat instituția cu datorii și 300 de procese, iar acum toate datoriile au fost achitate și procesele finalizate. Doar într-un an. De aceea, așteptăm expertiza sa legată de ce poate fi făcut mai bine în cadrul primăriei”, ne-a declarat primarul municipiului Târgu Mureș, care a luat ADP de la viceprimarul Alexandru György și alte domenii pentru a i le da în coordonare noului său coleg.

La întrebarea noastră ce se întâmplă cu banii risipiți de fosta administrație, de care a tot pomenit, primarul ne-a trimis la DNA, în timp ce administratorul public dădea din cap și privea prin tavan, probabil pentru a ne transmite subtil că până la Dumnezeu ne mănâncă sfinții (n.r. puteți vedea momentul spre finalul clipului, în care i-am spus primarului să ne traducă din maghiară ce a răspuns). Nu l-am întrebat asta, ci dacă va avea putere să demită și să restructureze structurile pe care le va coordona, iar dânsul ne-a confirmat. Mai mult, va putea face plăți în numele primăriei, la fel ca edilul. Sándor Kacsó ne-a mai spus că momentan va face un diagnostic a ceea ce va descoperi, apoi se va apuca de schimbări, dar să nu ne așteptăm să se întâmple peste noapte.  El va avea mandat atât cât primarul Soós este în funcție, aproape doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare