Cum se începe noul an școlar în Județul Mureș?!

COMUNICAT DE PRESĂ. Începând cu data de 5 septembrie, peste 87.000 de copii vor începe în siguranță anul școlar 2022-2023 în județul Mureș.
Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a solicitat la mijlocul lunii august controale mixte în toate școlile din județ pentru verificarea condițiilor existente pentru buna derulare a anului școlar. Rezultatele acțiunilor de verificare și stadiul pregătirilor pentru anul școlar care va începe săptămâna viitoare au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășurat în 1 septembrie, fiind susținută de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
 
“La data de 5 septembrie, cursurile vor începe în toate cele 613 unități de învățământ din județul Mureș. Toate unitățile de învățământ din județul Mureș au asigurată încălzirea pentru sezonul rece și toate școlile au transportul cu microbuze școlare asigurat. Astfel că nu vom întâmpina dificultăți la acest capitol. În ceea ce privește autorizațiile, am făcut progrese față de anul trecut, astfel că avem 9 unități școlare fără autorizație DSP Mureș, față de 17 unități în anul 2021. În același timp, 124 de clădiri ale unităților de învățământ sunt autorizate ISU, 17 nu au în prezent autorizarea pompierilor, iar 507 unități nu fac obiectul autorizării. Trebuie să mai precizez faptul că 23 de unități de învățământ vor începe cursurile fiind relocate în alte clădiri, având în vedere unele lucrări sau proiecte de reabilitare aflate în derulare. Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală și ISU vor asigura efectivele zilnice pentru menținerea unui climat de ordine publică, siguranță și situații de urgență. La fel ca și în anii trecuți, prioritatea 0 a acțiunilor noastre a fost începerea în siguranță a noului an școlar, fie că vorbim de siguranța sanitară sau de siguranța fizică a copiilor și tinerilor.” a declarat prefectul județului Mureș, Mara Togănel.
 
În anul școlar 2022-2023, un număr de 116 microbuze vor asigura transportul elevilor la școlile din județul Mureș. 87.111 sunt așteptați pe băncile unităților școlare din județul Mureș. Dintre aceștia, 718 sunt antepreșcolari, 16.515 sunt preșcolari, 27.240 sunt încadrați în învățământul primar, 21.931 în ciclul gimnazial și 15.270 sunt liceeni. Lor li se adaugă 2.690 de tineri din învățământul profesional și 2.747 din învățământul postliceal.
 
În cadrul conferinței de presă, prefectul Mara Togănel a anunțat că pe parcursul anului școlar vor continua acțiunile de promovare a mesajelor antidrog în școlile mureșene, Campania antidrog fiind o prioritate pe lista Instituției Prefectului în noul an școlar.
De asemenea, imediat după startul școlii, prefectul județului Mureș va convoca întâlniri cu directorii unităților de învățământ din județul Mureș pentru a discuta despre principalele provocări și nevoi identificate în școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare