CUPA ROMÂNIEI – Miercuri: Avântul Reghin joacă la Bistrița, iar Unirea Ungheni acasă, cu Odorheiu Secuiesc

FOTBAL. Miercuri, 14 august de la ora 17.30, se dispută meciurile din turul II al fazei naţionale a Cupei României. În această fază a competiției se dispută 30 de meciuri în care se confruntă 38 de echipe care s-au impus în turul I și 22 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii a III-a. Meciurile se dispută într-o singură manşă, eliminatorie.

 

Din județul Mureș doar două echipe joacă în această fază: CS Unirea Ungheni, echipă de Liga a IV-a, și CSM Avântul Reghin (locul 6 în ediția trecută a Ligii a III-a, seria V) – Unirea Ungheni a câștigat faza județeană a competiției și apoi a depășit în turul I al fazei naționale, cu 12-2, echipa MSE Târgu Mureș (retrogradată sezonul trecut în Liga a IV-a).

 

Conform tragerii la sorți, CS Unirea Ungheni 2018 va întâlni, pe teren propriu, echipa harghiteană de Liga a III-a AFC Odorheiu Secuiesc (succesor al vechiului club Textila Odorheiu Secuiesc) – harghitenii, care au încheiat sezonul trecut al Ligii a III-a pe locul 10, s-au calificat în turul II al fazei naționale a competiției după ce au întrecut în deplasare, cu 7-0, CS Gheorghieni.

 

Cea de-a doua echipă mureșeană care a intrat în etapa a II-a a Cupei României este CSM Avântul Reghin, care va juca în deplasare cu echipa ACS Unu Fotbal Club Gloria din Bistrița Năsăud, colega de serie din Liga a III-a (bistrițenii au încheiat ediția trecută a seriei a V-a pe locul 9).

 

Acesta este o reeditare a meciului din sezonul trecut al Cupei României, atunci echipa reghineană a pierdut la “masa verde” pentru că Avântul Reghin s-a prezentat la meciul de pe terenul IPROEB din Bistrița fără documente de identificare.

 

În consecință, oficialii FRF au dat câștig, fără joc, bistrițenilor cu 3-0. Totuși, oficialii celor două echipe au decis să dispute meciul, ca joc de pregătire, iar acesta s-a încheiat cu 2-0 pentru echipa din Reghin. Dacă meciul ar fi fost oficial, Avântul s-ar fi calificat în faza a III-a a Cupei României.

 

Andrei TUDORAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare