‘Cutia Bebelușului’ va ajuta 4.000 de mame vulnerabile, cu produse pentru bebeluşi și servicii de sprijin postnatal

AJUTOR. Un proiect intitulat ‘Cutia Bebelușului’ a fost lansat de organizația Salvați Copiii, cu scopul de a ajuta 4.000 de mame vulnerabile din 16 județe din România, inclusiv Mureș și Brașov. Acest proiect are un buget de 1,5 milioane de euro și are ca obiectiv reducerea mortalității infantile prin furnizarea de produse pentru nou-născuți și servicii de sprijin postnatal.

‘Cutia Bebelușului’ conține peste 40 de produse de bază necesare unui nou-născut în primul an de viață. Aceste produse sunt destinate să ajute mamele vulnerabile să aibă grijă de copiii lor în primele luni de viață, perioadă în care riscul de sufocare este foarte ridicat. După ce sunt goale, cutiile se pot transforma în paturi pentru nou-născuți, oferindu-le siguranță și confort.

Beneficiarele acestui proiect sunt selectate din 42 de comunități defavorizate din cele 16 județe menționate. În plus, proiectul implică și 80 de cadre medicale care vor lucra îndeaproape cu mamele și familiile pentru a le oferi informații și sprijin în perioada postnatală. Aceste servicii includ cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare, contribuind la asigurarea unei starturi sănătoase pentru noii născuți și familiile lor.

Proiectul ‘Cutia Bebelușului’ este finanțat integral de Fundația OMV Petrom, și reprezintă un efort important în direcția reducerii mortalității infantile și a sprijinirii mamelor vulnerabile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare