Cutremur în PNL Mureș – profundă nemulțumire față de rezultatele obținute la alegerile locale din 9 iunie 2024

COMUNICAT DE PRESĂ. În calitate de senator PNL de Mureș, îmi exprim profunda nemulțumire față de rezultatele slabe obținute de Partidul Național Liberal în județul Mureș, la alegerile locale din 9 iunie 2024. Aceste rezultate reflectă o scădere semnificativă a susținerii pentru PNL și, în mod clar, o pierdere a statutului de cel mai important partid românesc din județul nostru.

La alegerile locale din 2020, Partidul Național Liberal (PNL) a obținut, în județul Mureș, un rezultat remarcabil, reușind să se poziționeze ca cel mai important actor politic, ca partid românesc în zonă. La votul politic pentru Consiliul Județean Mureș, PNL a obținut atunci 9 mandate și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș. În acea perioadă, PSD a obținut 6 mandate, indicând o diferență majoră, favorabilă PNL.

La alegerile pentru Președinția Consiliului Județean Mureș din 2020, PNL a avut un sprijin și mai mare, obținând 23.14%, față de 15.45% ale PSD. Aceste procente reflectă un avantaj clar pentru PNL în competiția cu principalul său adversar politic.

Însă, situația s-a schimbat semnificativ la alegerile locale din 2024, când PSD a înregistrat o creștere notabilă. La votul politic pentru Consiliul Județean Mureș, exclusiv implicarea, profesionalismul și devotamentul primarilor PNL au reușit salvarea onoarei știrbite a partidului și au acoperit deficiențele majore de management politic ale ,,stăpânilor de la Mureș”.
Alegerile din 9 iunie 2024 marchează o inversare a echilibrului politic în județul Mureș, cu PSD care a devenit principalul partid românesc în județ, detronând PNL.

De asemenea, la alegerile pentru Președinția Consiliului Județean Mureș din 2024, PNL a suferit o pierdere semnificativă, obținând doar 19.56%, în timp ce PSD a obținut 22.81%. Comparativ cu 2020, această schimbare indică o scădere a încrederii și a sprijinului pentru PNL în rândul electoratului mureșean.

În concluzie, analiza comparativă dintre alegerile locale din 2020 și 2024 relevă o deteriorare a poziției PNL în județul Mureș. De la o poziție de lider și de principal partid românesc în județ, PNL a ajuns să fie depășit de PSD.
De asemenea, este de remarcat faptul că PNL Mureș a pierdut unul dintre puținele orașe pe care le deținea cu un primar propriu, agravând și mai mult situația partidului nostru în județ.

Această schimbare este alarmantă și subliniază necesitatea unei reevaluări a strategiei politice și a conducerii partidului în județul Mureș.

Este evident că aceste rezultate dezamăgitoare sunt consecința directă a lipsei de implicare și a gestionării defectuoase din partea conducerii actuale a PNL Mureș.

PNL Mureș a devenit un partid închis, fără soluții și mai ales fără canale de comunicare cu alte forțe politice. Pe parcursul campaniei electorale, nu am fost solicitat pentru nicio acțiune și am fost ignorat în toate activitățile partidului, ceea ce subliniază problemele de comunicare și organizare existente.

Pentru înfrângerea PNL la Mureș și transformarea județului nostru în județ roșu, în urma alegerilor din 9 iunie 2024, solicit demisia președintelui PNL Mureș Ciprian Dobre. Pentru a crede în șansa PNL Mureș de a reveni prima opțiune la vot a locuitorilor județului nostru la alegerile prezidențiale și parlamentare care urmează, demisia lui Ciprian Dobre este absolut necesară și urgentă. Președintele PNL Mureș este cel care trebuie să își asume responsabilitatea pentru acest eșec usturător, pentru că este un rezultat al managementului său dezastruos.

Este necesar să reconstruim partidul nostru pe baze solide, cu o echipă de conducere care să fie cu adevărat dedicată obiectivelor și valorilor PNL și care să reușească să recâștige încrederea cetățenilor din județul Mureș.

Solicit tuturor membrilor PNL Mureș să se alăture acestui apel pentru schimbare și să contribuie la revitalizarea partidului nostru, astfel încât să putem reveni pe drumul spre succes în alegerile prezidențiale și parlamentare din toamnă.

Cristian Chirteș,
Senator PNL de Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare