Dacia dezvăluie la Paris conceptul auto “Manifesto”, SUV-ul decapotabil ultra-compact

AUTO. Dacia continuă seria de concepte și dezvăluie Manifesto, un off-roader de 3,6 metri lungime destinat expedițiilor și care, deși nu va fi construit în versiune de serie, anunță noua viziune a mărcii.
 
Manifesto este cel de-al cincilea concept Dacia și este primul din serie care nu anunță un model de serie care va fi produs ulterior – ci mai degrabă face o declarație.
 
În trecut, Dacia a mai prezentat conceptele Logan MCV, Pick-up, Duster, Bigster sau Spring – dar toate au generat noi modele care sunt sau vor fi produse în uzinele sale.
 
 

 
“La Dacia, ne place să rămânem realiști. Pe măsură ce dezvoltăm și explorăm noi idei, am simțit că trebuie să le împingem dincolo de simulările 3D și să vedem cum arată în viața reală”, a explicat David Durand, directorul de design Dacia.
 
Dacia Manifesto este un SUV compact și robust, decapotabil și eco-smart, potrivit companiei. Manifesto nu are uși și nu are parbriz, fiind destinat să transporte două persoane și câteva bagaje în natură. Husele scaunelor pot fi demontate și transformate în saci de dormit, iar plafonul este modular și se poate rabata pentru a permite transportul de bagaje. Mașina este echipată și cu troliu, iar partea din spate a vehiculului se poate transforma în masă sau banc de lucru. De asemenea, mașina utilizează anvelope fără aer.

 
Dacia și-a actualizat, de asemenea, imaginea de marcă în această vară. Începând cu luna iunie, toate noile mașini Dacia produse au noul logo al companiei, care reprezintă literele DC, și sigla DACIA pe portbagaj și pe volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare