David Popovici – Medalie de aur în Polonia cu retragere din finala probei de 50 m liber

SPORT. David Popovici, înotătorul român de succes, a adăugat o nouă medalie de aur la palmaresul său în proba de 200 m liber, în bazin de 25 de metri, la competiția “Memorialul Marek Petrusewicz” desfășurată în Wroclaw, Polonia, vineri.

Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a demonstrat încă o dată calitățile sale remarcabile în apă, obținând cea mai înaltă distincție în proba de 200 m liber. Această victorie consolidază și mai mult statutul său de promițător în lumea înotului.

În plus, tânărul atlet s-a calificat pentru finala probei de 50 m liber, unde a înregistrat cel de-al cincilea timp, 21.93.

Adrian Rădulescu, antrenorului înotătorului, a anunțat că acesta s-a resimțit după finala de la 50 de metri liber. Are probleme la cot, iar medicii au decis să nu mai participe la următoarele probe.

Cu doar două săptămâni în urmă, tânărul campion s-a întrecut la “Memorialul Michel Bally” din Elveția, unde a strălucit, aducând acasă nu mai puțin de patru medalii de aur.

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a dezvăluit că David Popovici este într-o pregătire intensă pentru Campionatele Europene în bazin scurt care vor avea loc la Otopeni în perioada 5-10 decembrie. Cu toate acestea, sportivul va alege să nu participe la Campionatele Mondiale din 2024, care se desfășoară la Doha în februarie, pentru a se concentra pe pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice de la Paris, unde speră să atingă noi culmi de excelență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare