David Popovici – Medalii de aur și bronz la Campionatele Naționale de Înot

SPORT. David Popovici continuă să impresioneze! Noi medalii importante câștigate de campionul român. Domină la Campionatele Naționale de Înot în bazin scurt de la Otopeni. A câștigat încă o probă. Mai are una de trecut.

David Popovici nu dă semne că ar vrea să încetinească, adjudecându-și două medalii semnificative la Campionatele Naționale de Înot în bazin scurt desfășurate la Otopeni. Tânărul campion continuă să facă valuri, obținând atât aurul, cât și bronzul în această ultimă competiție.

În proba de ștafetă combinată 4x50m mixt, Popovici, alături de Aissia Claudia Prisecariu, Alecsia Maria Tenciu și Dragoș Ghile, a obținut medalia de aur cu un timp impresionant de 1 minut și 46.14 secunde.

La 100m individual mixt, Popovici s-a clasat pe locul trei, înregistrând un timp de 54.58 secunde. A fost depășit de Patrick Sebastian Dinu (CSM Constanța), 54.17 secunde, și Mihai Gergely (CSM Constanța), 54.41 secunde.

David Popovici a mai adăugat două titluri palmaresului său la aceste Naționale, în probele de 100m liber și 200m liber. De asemenea, deține o medalie de bronz în proba de ștafetă 4x50m liber. Popovici va concura în continuare la Naționale în proba de 50m liber.

Înotătorul român s-a impus și în proba de 200m liber, învingându-l și pe Vlad Stancu. David Popovici a fost marele favorit în proba de 200m liber, după ce s-a calificat în finală cu cel mai bun timp (1:43.16).

Campionul mondial și european a început perfect cursa, conducând pe toată durata probei în bazin scurt. La final, Popovici a înregistrat un timp de 1:43.01. Pe locul doi s-a clasat Vlad Stancu, la peste două secunde distanță (1:45.38), în timp ce Mihai Gergely a obținut medalia de bronz (1:45.64).

Popovici a apărut la start purtând o cască verde, cu însemnele Africii de Sud. Întrebat de jurnaliști despre alegerea sa, campionul a explicat motivul:
„Îmi place foarte mult culoarea, iar cască mi-a fost dăruită de un prieten din Africa de Sud. Nu am de gând să concurez pentru Africa de Sud, dacă aceasta era următoarea întrebare.
Este o cască foarte frumoasă, iar la Naționale îmi permit să înot cu ce cască îmi doresc sau ochelari sau slip, dar la concursurile importante îmi pun una cu numele meu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare