De ce ar trebui să păstrăm apa în care a fiert porumbul. Poate fi folosită în multe preparate

SECRETELE BUCĂTĂRIEI. Știi care este motivul pentru care nu se aruncă apa în care a fiert porumbul dulce? Ei bine, lichidul poate fi utilizat în multe feluri de mâncare datorită aromelor pe care le lasă cereala în timpul fierberii pe aragaz.

Lichidul rezultat este de două ori mai amidonat, fiind perfect pentru a lega sosurile pentru paste sau pentru tocănițe. În plus, are o aromă dulce, delicioasă și fină, ceea ce înseamnă că apa este ideală pentru supa de legume.

De asemenea, pastele se pot fierbe în această apă pentru un gust savuros și încântător. Apa în care a fiert porumbul are numeroase întrebuințări în bucătărie, însă trebuie să avem grijă să nu o păstrăm prea mult timp la frigider pentru că își pierde gustul delicat.

Se folosește la scurt timp după ce s-a pus la rece pentru că va deveni acră. Dacă nu se folosește imediat, atunci gospodinele au posibilitatea să o congeleze pe o perioadă lungă în recipiente pentru gheață sau în vase de plastic.

Indicat ar fi ca lichidul din oala în care a stat porumbul la fiert să se folosească la mâncărurile care nu conțin carne pentru că atunci gustul acestora se va schimba radical și poate fi mai greu de savurat de oameni.

Apa în care a fiert porumbul poate fi folosită și în alte feluri, nu doar în preparatele culinare preferate. Unele gospodine aleg să ude florile din casă, la fel de bună fiind și apa în care au fost puși la fiert cartofii pentru piure.

Substanțele nutritive care rămân în oală sunt benefice pentru plante, așadar lichidul este perfect pentru a iriga florile. În felul acesta substanțele nutritive ajung în sol și la rădăcinile plantelor, ajutându-le să se dezvolte armonios.

E foarte important ca apa în care a stat porumbul pe aragaz să se răcească înainte să se folosească. Mai mult decât atât, trebuie să țineți cont și de faptul că apa nu trebuie să fie sărată pentru a se uda florile din locuință.

 

sursa fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare